Mainos

Parin viikon takainen maanantai ikimuistoinen päivystyksissä – liukastumispotilaiden määrä suuronnettomuuden tasolla

Liukas maanantai pari viikkoa sitten on paljastunut yhdeksi kaikkien aikojen vilkkaimmista päivistä HUS:n päivystyspoliklinikoilla.

HUSin tiedotteen mukaan kirurgian päivystyksiin tuli päivän aikana yli 500 potilasta. Määrä on yli kolminkertainen vuosittaiseen keskiarvoon verrattuna.

HUS-alueen seitsemän kirurgian päivystyspoliklinikkaa hoitivat vuorokauden aikana kaikkiaan 486 ylimääräistä potilasta vuoden 2016 yhden vuorokauden keskiarvoon verrattuna. Huippupäivä oli maanantai 20.2., jolloin päivystyksiin tuli yli 500 potilasta. 

Potilasmäärät kasvoivat eniten Lohjalla ja Hyvinkäällä, mutta myös Töölö, Jorvi, Peijas ja Porvoo kuormittuivat äärirajoille. Vain Raaseporissa potilasmäärä oli kohtuullinen.

Toimialajohtaja Jarkko Pajarinen HYKS tukielin- ja plastikkakirurgialta sanoo, että näin suuren potilasmäärän hoitamista voi pitää toiminnallisesti jo suuronnettomuuteen verrattavana tilanteena.

Leikkauksien odotusajat kurissa

Vaikka päivystyksen potilasmäärä oli ennennäkemätön, saatiin potilaiden odotusajat tasoitettua jo seuraavan päivän aikana. 

– Erinomaiseen tulokseen päästiin henkilöstön joustavuuden avulla eli lisäämällä työvoimaa ja pidentämällä työaikoja. HUS-alueen sairaaloiden laaja yhteistoiminta helpotti myös koordinointia ja potilassiirtoja eri sairaaloiden välillä, Pajarinen sanoo.Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.