Parikymppinen mies sai tuomion useista törkeistä seksuaalirikoksista Lappeenrannassa, uhrit teinityttöjä

Etelä-Karjalan käräjäoikeus on tuominnut vuonna 1999 syntyneen miehen yli neljän vuoden ehdottomaan vankeuteen alaikäisiin tyttöihin kohdistuneista törkeistä seksuaalirikoksista.

Mies tuomittiin muun muassa kahdesta törkeästä raiskauksesta ja kolmesta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, jotka tapahtuivat Lappeenrannassa vuosina 2017–2018. Näiden rikosten uhrit olivat 13–15-vuotiaita.

Käräjäoikeuden tuomion julkisen selosteen mukaan mies oli 17-vuotiaana väkivaltaa käyttäen pakottanut 13-vuotiaan tytön kanssaan sukupuoliyhteyteen, vaikka uhri oli vastustanut tekoa. Sukupuoliyhteys oli suojaamaton ja aiheutti uhrille kipua.

Oikeuden mukaan teon kohteena oli 13-vuotias lapsi, joka oli tekijän havaitsemalla tavalla ollut päihtynyt ja siksi tavanomaista haavoittuvampi. Tekijä puolestaan oli lähes täysi-ikäinen. Oikeuden mukaan kyse oli nuorena henkilönä tehdyistä törkeästä raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Muutamaa kuukautta myöhemmin tekoaikaan 18-vuotias mies oli ollut sukupuoliyhteydessä 14-vuotiaan tytön kanssa vessassa. Lisäksi mies oli eräässä toisessa paikassa ollut yhdynnässä uhrin kanssa ja tunkeutunut sormillaan uhrin emättimeen. Mies oli myös yrittänyt saada uhrin antamaan hänelle suuseksiä. Yhdynnät olivat suojaamattomia ja aiheuttivat uhrille kipua, julkisessa selosteessa kerrotaan.

Käräjäoikeuden mukaan rikos oli seksuaalisen hyväksikäytön laatu ja osapuolten ikä- ja kypsyysero huomioon ottaen törkeä, joten oikeus katsoi miehen syyllistyneen törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön.

Oikeus uskoi uhrien kertomuksia

Lisäksi mies oli 18-vuotiaana väkivaltaa käyttäen pakottanut 15-vuotiaan tytön kanssaan sukupuoliyhteyteen, selosteessa sanotaan.

Uhri oli ilmaissut suusanallisesti ja potkimalla vastustavansa sukupuoliyhteyttä. Kielloista huolimatta mies oli jatkanut suojaamatonta yhdyntää noin puolen tunnin ajan. Teko oli käräjäoikeuden mukaan törkeä raiskaus ja törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö.

Vastauksessaan oikeudelle mies kiisti syyllistyneensä törkeisiin raiskauksiin ja törkeisiin lapsen seksuaalisiin hyväksikäyttöihin. Oikeus kuitenkin katsoi, että uhrien kertomukset saivat tukea muusta todistelusta, joten oikeuden mukaan tapahtumia voitiin arvioida uhrien kertomusten pohjalta.

Käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1999 syntyneen miehen neljän vuoden ja seitsemän kuukauden vankeusrangaistukseen. STT ei julkaise miehen nimeä uhrien suojelemiseksi.

Oikeus antoi tuomionsa perjantaina. Pääosin salaiseksi määrätty tuomio ja siitä laadittu julkinen seloste toimitettiin STT:lle maanantaina.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja