Pariisi valmistautuu jo täyteen poikkeustilaan – koronatartunnat ylittivät kriittisenä pidetyn rajan

25:19
Trumpilla korona, karanteeniohjeet muuttuvat, hiihtokeskusten varaukset ennätyksellisen täynnä – päivän kiinnostavimmat uutiset

Pariisi on vaarassa ajautua uudelleen täyteen poikkeustilaan koronatartuntojen kiihtyessä entisestään. Ranskan hallituksen mukaan pääkaupungin ”lockdown” alkaisi mahdollisesti ensi viikolla.

Ranskan terveysministerin mukaan Pariisi on ylittänyt tartuntamäärät, joiden jälkeen kaupunki siirtyy korkeimpaan mahdolliseen hälytystilaan koronatilanteen suhteen.

Kyseisen tilan kriteereinä ovat 250 tartuntaa 100 000 asukasta kohden ja tehohoitopaikkojen vähintään 30 prosentin käyttöaste koronapotilaiden vuoksi. Lisäksi korkeimman valmiustilan eräs kriteeri on, että vähintään 30 prosenttia tartunnan saaneista on vanhuksia.

Pariisin terveysviranomaisten mukaan tartunnat ovat levinneet erityisesti nuorten aikuisten keskuudessa, mikä on ollut kasvava trendi myös muissa maissa.

Muun muassa Marseille sekä Ranskan merentakainen Guadeloupen alue ovat jo saavuttaneet korkeimman hälytystilan. Tämä tarkoittaa käytännössä, että lukuisat julkiset tilat, kuten baarit, ravintolat ja museot joutuvat sulkemaan ovensa.

Pariisissa on jo ennestään voimassa muun muassa 10 hengen rajoitus kokoontumisille. Myös baarit ovat joutuneet jo valmiiksi sulkemaan kymmeneltä illalla. Maskipakko kaupungissa on tiukka.

Lähde: CNN.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja