Koronavirusepidemia kiihtyy Ranskassa: Maassa jo 21 punaista aluetta – Pariisissa otettiin käyttöön maskipakko

Kasvomaskien käytöstä tuli pakollista Pariisissa ja useilla sitä ympäröivillä alueilla tänään aamulla, kertoo muun muassa BBC.

Päätöksellä yritetään suitsia uudelleen kovassa kasvussa olevia tartuntoja Ranskassa.

Eilen maassa ilmoitettiin 6111 uudesta koronatartunnasta. Luku on suurin sitten toukokuun alun.

Pariisissa on jo aiemmin ollut yksittäisiä katuja ja alueita, joilla kulkiessa on tullut käyttää kasvomaskeja. Uusi määräys on kuitenkin paljon kattavampi kattaen Pariisin lisäksi Seine-Saint-Denisin, Hauts-de-Seinen and Val-de-Marnen alueet.

Alueilla pyöräillessä tai urheillessa ei tarvitsisi kuitenkaan maskia käyttää.

21 punaista aluetta

Ranskassa käytössä olevien niin kutsuttujen punaisten alueiden määrä on kasvanut kahdesta kahteenkymmeneneenyhteen. Nämä ovat seutuja, joissa virus leviää parhaillaan aktiivisesti.

Heinäkuussa virkaan astunut pääministeri Jean Castex sanoo toivovansa, että uusien rajoitusten myötä maassa vältetään yleinen ulkonaliikkumiskielto.

Castexin mukaan virus on saanut uutta jalansijaa ympäri maata, ja jos hallitus ei toimi nopeasti, leviämisen kiihtymisestä voi tulla eksponentiaalista.

Tilanne on edennyt huolestuttavaan suuntaan monessa Euroopan maassa viime viikkoina. Myös esimerkiksi Saksassa harkitaan tiukempien rajoitustoimien käyttöönottoa koronavirusepidemian hallitsemiseksi.

Ranskan uudeksi pääministeriksi nousee Jean Castex 1:52
Katso myös: Ranskan uusi pääministeri on Jean Castex.

Lue myös:

    Uusimmat