Lompakonnyörit tiukalla? Tässä 5 parasta keskihintaista älypuhelinta

Siinä missä vielä viisi vuotta sitten 200-300 euron hintainen älypuhelin oli keskihintainen, nykyään keskihintaluokka on kivunnut 350-500 euroon. Hintahaitarin yläpäässä ovat lähes tuhannen euron hintaiset Applen ja Samsungin huippupuhelimet. Vaikka puhelimet ostetaan usein osamaksulla, hinta voi tuntua kovalta.

Monelle esimerkiksi iPhone 7 on aivan liian kallis sijoitus. Silloin houkuttelevampaa on hakea puhelinta ylemmästä keskihintaluokasta, joka tarjoaa lähes samat ominaisuudet.

Kyseisestä hintakategoriasta on tullut viimeisen kahden vuoden aikana erittäin kiinnostava, sillä se tarjoaa rutkasti vaihtoehtoja. Etenkin Huawein nousu Suomen markkinoilla on tuonut 400-500 euron luokkaan houkuttelevia älypuhelinmalleja. Kilpailu tässä hintaluokassa kiristyy jatkuvasti, sillä esimerkiksi Samsung toi äskettäin myyntiin kiinnostavan uutuuden.

Teknavin toimitus valitsi tämän hetken 5 parasta keskihintaista älypuhelinta.

Honor 8

Hinta: Noin 360 euroa

Huawein valmistama Honor 8 on hinnaltaan erittäin kilpailukykyinen älypuhelin. Jos mukaan ei oteta ulkomailta tilattavia kiinalaisia puhelimia, Honor 8 tarjoaa mielestämme parhaan hinta-ominaisuussuhteen alle 400 euron hintaluokassa.

Puhelin on varustettu tuplakameralla. Vastaava tekniikka on tuttu Huawein viime vuonna julkistetusta P9-lippulaivapuhelimesta. Näytöllä on kokoa sopivat 5,2 tuumaa, mikä ei ole liikaa yhden käden käyttöä ajatellen. Puhelin tukee pikalatausta.

Apple iPhone SE

Hinta: Alkaen 499 euroa

IPhone SE on oiva valinta etenkin, jos etsit pienikokoista älypuhelinta. Neljän tuuman näytölle varustettuja, teknisesti edistyneitä puhelimia on varsin vähän markkinoilla. IPhone SE on teknisesti verrannollinen 6S-malliin, joka vielä runsas puoli vuotta sitten oli Applen huippupuhelin. SE:lle voi povata suhteellisen pitkää ikää, sillä sen prosessorissa riittää potkua ja kamera on erinomainen. Lisäksi Apple tukee puhelinta päivityksillä. Pieni miinus tulee siitä, ettei SE tue pikalatausta.

Oneplus 3T

Hinta: 439 euroa

Oneplus 3T:n tulo myyntiin aiheutti jopa jonon Helsingin keskustaan. Se kertoo osaltaan tämän kiinalaispuhelimen nopeasti kasvaneesta suosiosta Suomessa. Suosiolle on perusteensa, sillä Oneplus tarjoaa erittäin kilpailukykyisen paketin tässä hintaluokassa. Se haastaa ominaisuuksillaan selvästi kalliimmat älypuhelimet.

Oneplussan parasta antia on peräti kuuden gigatavun keskusmuisti, 64 gigatavun sisäinen tallennusmuisti ja nopea pikalataus. Takakamerassa on 16 megapikseliä.

Samsung Galaxy A5 (2017)

Hinta: 450 euroa

A5:n uusi tuleminen on herättänyt posiitiivisia arvioita. Samsung haluaa haastaa tosissaan etenkin Huawein puhelimet keskihintaluokassa. A5 pätee etenkin korkealaatuisella näytöllä, mikä on tuttua Samsungin huippupuhelimista. Puhelin on myös täysin vesitiivis.

Pikalatausta tukevassa puhelimessa on 32 gigatavun sisäinen tallennusmuisti ja 16 megapikselin takakamera. Laite toimitetaan Android 6.0 -käyttöjärjestelmällä. Galaxy-huippumallien tavoin puhelimessa on Always on -näyttö, joka ilmoittaa esimerkiksi viesteistä ilman, että puhelimen näyttöä tarvitsee avata.

Sony Xperia X Compact

Hinta: Noin 400 euroa

Sonyn älypuhelimet tunnetaan hyvästä akun kestosta, eikä Xperia X aiheuta tässä mielessä pettymystä. Puhelimen 4,6-tuumaisen näytön ansiosta laite sopii hyvin pienempäänkin käteen. Takakamerassa on peräti 23 megapikseliä. Sisäistä tallennustilaa on 32 gigatavua. Puhelin on miellyttävän kevyt, painoa on 135 grammaa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja