"Parempi varmaan pysyä sisätiloissa" – ukkoset vyöryvät Suomeen, näissä paikoissa sataa ja rytisee

Tuleva viikko vietetään koko maassa hyvin epävakaassa säässä.

Sateita ja ukkosia nähdään tulevana viikkona eri puolilla Suomea. Forecan meteorologin Ilkka Alangon mukaan ukkoset alkavat tänään Helsingin, Tampereen ja Vaasan välillä. Huomenna vuorossa on Pohjois-Suomi.

– Viikon muina päivinä on sekä etelässä että pohjoisessa luvassa ukkosia.

– Parempi varmaan pysyä sisätiloissa, kertoo Alanko.

Ukkoset tuovat mukanaan rankkoja sadekuuroja. Alangon mukaan paikoitellen vettä voi tulla lyhyessä ajassa jopa kymmeniä millimetrejä. Myös kovat ukkospuuskat ovat mahdollisia.

Sateet jatkuvat pitkälle ensi viikkoon

Sadetta on luvassa tänään lähes koko maassa. Ainoastaan Pohjois-Suomen itäosissa sateet ovat harvemmassa. Huomisesta alkaen sateet saavuttavat kuitenkin koko Suomen.

– Perjantain tienoilla sateet vähän harvenevat. Kyllä noita sateita on jälleen työntymässä lounaasta viikon päästä, eli ei kovin pitkää poutajaksoa ole, toteaa Alanko.

Sateista huolimatta ilmamassa pysyy lämpimänä koko maassa. Pohjois-Suomeen on odotettavissa 15 asteen lämpötiloja, kun taas Etelä-Suomessa ilman lämpötila liikkuu 20 asteen tienoilla.

Lämpimän ilmamassan vuoksi kesä jatkuu Suomessa ainakin vielä toistaiseksi. 

– Ei tässä mitään kylmää ilmavirtaa ole näkyvissä. Aurinkoisilla paikoilla päästään ensi viikon alkupuolella Lapissakin 20 asteeseen. 

– Ei tämä kesä ole vielä mennyt.

Lue myös:

    Uusimmat