Heinäkuun helteiden sijaan Suomea piiskaavat nyt rajut ja laajat sadealueet – mutta "peli ei ole menetetty", lohduttaa meteorologi

4:48
Viikonloppuna tulee sade- ja ukkoskuuroja koko maassa.

Heinäkuun ensimmäistä viikonloppua tullaan viettämään sade- ja ukkoskuurojen keskellä koko maassa.

Heinäkuun alku on ollut Suomessa erittäin sateinen. MTV Uutisten meteorologin Aleksi Jokelan mukaan joillakin paikkakunnilla on satanut jopa koko kuukauden keskimääräinen sademäärä.

– Lappeenrannassa on satanut eniten, 77 millimetriä pelkästään parin päivän aikana, paljastaa Jokela.

Viikonloppuakin tullaan koko Suomessa viettämään märissä olosuhteissa. Lauantaina sateet paikoittuvat maan länsi- ja keskiosiin. Myös pohjoisessa sataa mahdollisesti koko lauantain.

Sunnuntaina sade- ja ukkoskuurot liikkuvat Lapin yltä pois, mutta jatkuvat maan eteläosissa.

– Peli ei ole menetetty. Voi olla, että jossakin päin säästytään kokonaan sateelta, mutta kyllä hyvä tuuri saa käydä. Viikonlopun sademäärät ovat noin 10-30 millimetriä lähes koko maassa, kertoo Jokela.

"Kyllä tässä vielä toivoa on"

Jokelan mukaan ensi viikko jatkuu epävakaissa oloissa, mutta sen jälkeen sademäärät ainakin vähenevät. Lämpötilat pysyvät mahdollisesti kuitenkin alhaisina.

– Tuolla on ikävä koillisvirtaus, mikä tarkoittaa sitä, että Jäämereltä puhaltaa. Sieltä tulee matalassa ilmakerroksessa aika tiivistä pilvilauttaa, eli lämpötilat eivät välttämättä pääse nousemaan kesäisiin lukemiin.

Auringon pilkistäessä lämpötilat nousevat kuitenkin yli kahdenkymmenen asteen.

Heinäkuun loppua kohden lämpötilojen ennustetaan nousevan. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja