Paras Pirkka-niksi on nyt valittu – tarvitset vain astianpesuainetta ja leivinjauhetta!

Suomalaiset ovat keksineet vuosikymmenten ajan erilaisia niksejä helpottamaan arkea. Nyt yleisöäänestyksessä on valittu paras niksi sadan tuhannen eri vinkin joukosta.

K-ryhmä etsi osana omaa Suomi 100 -hankettaan kaikkien aikojen Pirkka-niksiä. Yleisöäänestyksen voitti selkeällä enemmistöllä Sanna Salmen niksi nimeltään ”Rasvatahrat veks”. Niksin mukaan rasvatahrat lähtevät parhaiten pois astianpesuaineen ja leivinjauheen avulla.

– Sain niksin naapurin mummolta vuosia sitten harmiteltuani hänelle paidassani ollutta rasvatahraa, klaukkalalainen Salmi paljastaa niksin alkuperästä.

Pirkan julkaisemalla YouTube-videolla Salmi kertoo kokeilleensa tavallisia kaupasta ostettavia tahranpoistoaineita, mutta niistä ei ollut apua. Salmen mukaan tällä niksillä, johon tarvitaan vain kahta peruskotitarviketta, tulee puhdasta.

Salmi opastaa, miten niksi toimii. Rasvatahran päälle tulee levittää ensin astianpesuainetta, jonka jälkeen päälle laitetaan leivinjauhetta. Sen jälkeen aineita hierotaan yhteen ja vaate laitetaan ihan tavallisesti pesukoneeseen.


Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Kisan aikana moni on sanonut, että olisi kaivannut tätä niksiä ennenkin, ja mieheni työkaverit ovat kuulemma hyvässä hengessä kommentoineet hänen aina niin puhtaita vaatteitaan, naurahtaa Salmi.

Salmi kertoo tehneensä töitä voiton eteen ja rummuttaneen niksiä tutuille ja ystäville. 10 000 euron lahjakortin K-kauppoihin voittanut klaukkalalainen kertoo tarjoavansa lupaamansa voittokahvit nyt ystävilleen.

Suomalaisille tuttuja Pirkka-niksejä on kerätty jo vuodesta 1974 lähtien ja tähän mennessä erilaisia niksejä on jo 100 000.

Yhteensä kilpailussa annettiin ääniä yli 20 000.

Lähteet: K-ryhmä, YouTube

***

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja