Anssi on vastannut Pirkka-nikseistä yli 30 vuotta – unohtumattomin niksi sensuroitiin: "Se alitti tämän perhelehden uutiskynnyksen"

Pirkka-lehti on kerännyt lukijoiden niksejä jo yli 40 vuoden ajan. Anssi Orrenmaan vastuulla palsta on ollut reilut 30 vuotta.

Anssi Orrenmaa on tehnyt ainutlaatuisen työuran. Pirkka-lehti on kerännyt lukijoiden niksejä jo yli 40 vuoden ajan, mutta Orrenmaan vastuulla palsta on ollut reilut 30 vuotta.

– Unohtumattomin niksi on tietenkin oma idea, jonka Pirkan silloinen väki sensuroi. Ohjeeni oli, että ota pehmeä ja kypsä tomaatti, puraise sen kylkeen reikä, laita kieli sisään ja harjoittele kielisuudelmaa. Se alitti tämän perhelehden uutiskynnyksen, Orrenmaa muisteli SuomiAreenassa Porissa.

Pirkka-niksit – tällaisia ne ovat

"Jos haluat nauttia rauhallisesta koti-illasta ilman kutsumattomia vieraita, sytytä rappusille pari ulkoroihua. Näin ollen mahdolliset yllätysvieraat luulevat, että teillä on jo muita vieraita."

"Aina ei löydy kotona sopivaa kiinteää kohdetta johon polkupyörän voisi lukita kaarilukolla kiinni. Ota kahvakuula ja kiinnitä pyörän takapyörän vanne sen ympärille. Ei ole näkynyt voroa joka taluttaisi tai ajaisi sellaista polkupyörää, jossa on vanteessa 12 kg kahvakuula kiinni."

"Matkalla ollessasi laita käytetyt alushousut solmuun niin erotat ne puhtaista."

"Leikkaa saksilla tyhjä wc-paperirullan hylsy pitkittäin kahtia. Saat tukevia ja taskuun sopivia muistilappuja, jotka eivät häviä käsilaukun uumeniin kuten paperilappuset."

Lukijat ovat ottaneet niksipalstan omakseen. Vinkkejä on tullut vuosien varrella 140 000.

– Niksejä on kasapäin kaikilla ihmisillä, mutta monikaan ei tunnista käyttävänsä sellaisia.

"Muovipussit ja pyykkipojat häviävät heittämällä sukkahousuideoille"

Sukkahousut jaksavat innostaa kansalaisia vuodesta toiseen. Niiden joustava materiaali tarjoaa paljon käyttömahdollisuuksia.

– Vuonna 1991 julkaistiin vinkki, jossa kehotetaan laittamaan kännykkä sukkahousuihin ja virittää nämä oksaan roikkumaan omenoita poimiessa. Sukkahousut ovat uskomaton, suorastaan loistava materiaali. Niistä on vaikka mihin ja niillä on tulevaisuutta, Orrenmaa innostui.

– Muovipussit ja pyykkipojat häviävät heittämällä sukkahousuideoille.

Digitaalisuus on päivän sana ja kaikki viedään verkkoon. Orrenmaa ei kuitenkaan ole niksien tulevaisuudesta kiinnostunut.

– Tämä buumi ei lopu koskaan. Laman aikana tarvitaan halpoja konsteja ja nousukauden aikana tulee uusia välineitä. Olemme menossa kohti kiertotaloutta, jonka ensi airueena olen saanut toimia.

Orrenmaa kaipaa kuitenkin niksinikkareilta uusia avauksia.

– Olen ehdotellut parisuhdeniksejä ja niihin liittyvää kirjaa, mutta ne ideat eivät ole menneet läpi. Ehkä syy on sama kuin minun kielariehdotukseni kanssa.


***

0:29

0:24

0:38

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja