Hämmentävä Pirkka-niksi junamatkalle: "Sukkahousut kassista, sidotaan pään ympäri ja penkkiin kiinni"

Juomat kylmäksi sukkahousujen avulla? Tällaisia ovat Niksi-Pirkan vinkit 0:38
KATSO MYÖS: Niksi-Pirkan TikTok-tilillä esitellään erilaisia niksejä. Katso videolta, miten saat taulut seinälle ilman nauloja tai juomat kylmäksi sukkahousujen avulla.

Niksi-Pirkka-palstalle satelee vinkkejä viikottain. Erityisesti sukkahousuniksit ovat suomalaisten mieleen.

Pirkka-lehdessä julkaistava Niksi-Pirkka on monelle tuttu palsta, joka täyttää jo 50 vuotta. Pirkan päätoimittaja Sanni Jokinen kertoo Viiden jälkeen -ohjelmassa, että vinkkejä tulee edelleen parisataa viikossa. 

Viisi suosituinta aihetta ovat sukkahousut, sukat, muovipullot, muovipussit ja pussinsulkijat.

– Sukkahousut on ehdoton suosikki. Siitä tulee niin paljon niksejä, että niitä riittää kyllä joka tilanteeseen, Jokinen kertoo.

Katso yllä olevalta videolta, miten sukkahousujen avulla voi pitää juomat kylmänä kuumana kesäpäivänä. 

Jokinen kertoo, että eräs sukkahousuvinkki liittyy matkailuun. Jos vaikkapa junassa matkustaessa alkaa väsyneenä pää nuokkua, ei muuta kuin sidotaan sukkahousut pään ympäri ja kiinni penkkiin. 

Luin sellaisen, juuri äskettäin, että jos lähtee junamatkalle ja tuntuu, että siellä helposti alkaa väsyttää ja pää lähtee nuokkumaan, eipä mitään, sukkahousut sieltä kassista ja sidotaan siitä pään ympäri penkkiin kiinni. Pysyy pää ojennuksessa ja voi ihan rauhassa siinä sitten ottaa pikku päiväunet, Jokinen nauraa.

Toimittaja testasi erilaiset tavat sitoa kengännauhat. Juttu jatkuu videon alla.

Kengännauhat voi sitoa monella eri tavalla – toimittaja testasi 1:53
Toimittaja Sari Korpela testasi erilaisia tapoja sitoa kengännauhat. Mikä on suosikkisi?

Kesällä Jokinen aikoo itse testata etätyöläiselle suunnattua niksiä.

– Otetaan pärekori ja laitetaan se läppäri sinne pärekorin sisään, niin aurinko ei häikäise ja toisaalta kone pysyy viileänä, kunse pääsee tuulettumaan siinä. Minusta se on aika kiva niksi. Siinä yhdistyy niksien pitkä perinne ja suomalaiskansallinen perinne ja sitten tämä nykyaika.

Nykyään sosiaalisessa mediassa jaetaan erittäin paljon erilaisia niksejä. Miten someniksit ovat vaikuttaneet Niksi-Pirkkaan? Mistä kaupungista tulee eniten niksejä? Testataanko toimituksessa kaikki niksit? Katso koko haastattelu videolta.

Some pursuu erilaisista vinkeistä – uhkaako netti Niksipirkan tulevaisuutta? 9:17
Viiden jälkeen -haastattelussa Pirkka-lehden päätoimittaja Sanni Jokinen. Lisäksi testataan erilaisia tapoja sitoa kengännauhat sekä Niksi-Pirkan TikTok-tilin satoa.

Lue myös:

    Uusimmat