Rakennusliitto ja Paperiliitto mukaan ensi viikon lakkoihin

Useat muutkin ammattiliitot ovat jo ilmoittaneet ensi viikolle poliittisia lakkoja, jotka vastustavat hallituksen työelämää koskevia heikennysesityksiä.

Rakennusliitto julistaa poliittisen lakon 14.–16. helmikuuta.

Lakon piirissä ovat Rakennusliiton kaikkien sopimusalojen työt Joensuussa, Jyväskylässä, Kokkolassa, Kuopiossa, Oulussa, Porissa, Rovaniemellä, Seinäjoella, Tampereella, Turussa ja Vaasassa.

Lakon ulkopuolelle on rajattu hätätyöt sekä lvi-huolto ja rata- ja tienhoito. Lisäksi Rakennusliitto osallistuu Teollisuusliiton julistamaan poliittiseen lakkoon kaivos- ja tehdasalueilla.

Myös Paperiliitto on ilmoittanut uusista poliittisista lakoista samana ajankohtana. Kohteina ovat MM Kotkamills Kotkassa, Nouryon Chemicals Finlandin toimipisteet Äänekoskella ja Oulussa sekä UPM Raflatac Tampereella.

Mielenilmaisut kohdistuvat hallituksen työelämää koskevia heikennysesityksiä vastaan. Paperiliiton mukaan mielenilmaisut eivät kohdistu ihmishengen, terveyden, ympäristön ja laiteturvallisuuden turvaamiseksi tehtävään työhön.

Työt seisahtavat monilla työpaikoilla

Useat muut ammattiliitot ovat myös ilmoittaneet poliittisista lakoista ensi viikolle. Sähköliitto järjestää työnseisauksia keskiviikkona Loviisan ja torstaina Olkiluodon ydinvoimalassa sekä perjantaina vesivoimaloissa.

Samoin Suomen Elintarviketyöläisten liitto (SEL) järjestää ensi viikolla kahden tai kolmen vuorokauden pituisen poliittisen lakon, johon osallistuu lähes 4 000 elintarvikealan työntekijää 92 työpaikalta. Ammattiliitto Prolla on työtaistelutoimia elintarvike- ja kemianteollisuudessa.

Sosiaali-, terveys- ja kasvatusalojen ammattijärjestö Tehy ja Suomen lähi- ja perushoitajaliitto Super puolestaan ilmoittivat eilen kahden vuorokauden poliittisesta lakosta suurimpien kaupunkien varhaiskasvatuksessa ensi tiistaina ja keskiviikkona.

Lisäksi Suomen junaliikenne pysähtyy maanantaina Rautatiealan Unionin (RAU) poliittisen lakon vuoksi.

Lue myös:

    Uusimmat