Lakot laajenevat sähköntuotantoon – mukana Olkiluodon ja Loviisan ydinvoimalat

Sähköliitto järjestää ensi viikolla poliittiset työnseisaukset Olkiluodon ja Loviisan ydinvoimaloissa sekä useissa vesivoimalaitoksissa. 

Työnseisaukset järjestetään keskiviikkona Loviisan ja torstaina Olkiluodon ydinvoimalassa sekä perjantaina vesivoimaloissa.

Liiton tiedotteen mukaan työnseisausten piirissä olevien voimalaitosten yhteenlaskettu teho on noin 6 000 megawattia.

Sähköliiton puheenjohtaja Sauli Väntti kertoo STT:lle, että ensi viikolle ilmoitetut työnseisaukset eivät aja voimalaitosten sähköntuotantoa alas. Lakot vaikuttavat tuotantoon vain siinä tapauksessa, jos laitoksiin tulee niiden aikana vikaantumisia, Väntti sanoo.

Väntin mukaan lakkoihin osallistuu yhteensä 500 Sähköliiton jäsentä, jotka työskentelevät laitosten tuotanto-, huolto- ja kunnossapitotehtävissä.

Energia-alan yritysten etujärjestö Energiateollisuus pitää Sähköliiton tänään ilmoittamia lakkoja ydinvoimaloihin ja vesivoimalaitoksiin vastuuttomina.

Energiateollisuus sanoo tiedotteessaan, että lakkojen hintavaikutukset ovat ennakoimattomia ja riippuvat säästä, kulutuksesta ja muusta tuotannosta.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun Sähköliitto ulottaa viime syksynä alkaneet poliittiset työtaistelutoimensa laajasti sähköntuotantoon. Liitto vastustaa lakoilla Petteri Orpon (kok.) hallituksen työmarkkinauudistuksia.

 

Lue myös:

    Uusimmat