Mainos

Video: Pankkivaltuusto päätti Suomen Pankin paikoista – Rehn jättää ministeripestinsä

7:49

Eduskunnan pankkivaltuuston on määrä tänään päättää haussa olleista kahdesta Suomen Pankin johtokunnan paikasta. MTV Uutiset näyttää paikkojen julkistustilaisuuden kello 10 suorana lähetyksenä verkkosivuillaan.

Johtokuntapaikkoja haki 19 ihmistä. Heidän joukossaan ovat muun muassa elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk.), Työeläkevakuuttajat Telan toimitusjohtaja Suvi-Anne Siimes, valtiovarainministeriön ylijohtaja Pentti Pikkarainen ja Finanssivalvonnan apulaisjohtaja Marja Nykänen.

Rehn on ollut hakijoista piikkipaikalla veikkailussa uusista Suomen Pankin johtokunnan jäsenistä. Rehnin valinta käynnistäisi samalla ministeriruletin, vaikka aivan heti Suomen Pankissa ei tarvitsekaan aloittaa.

Pankin johtokunnassa ei ole ollut naisjäseniä Sinikka Salon jälkeen.

Pankkivaltuuston puheenjohtaja Matti Vanhanen (kesk.) sanoi keskiviikkona STT:lle, että molempiin avoinna oleviin tehtäviin valitaan hakijoista paras.

– Pankkivaltuusto joutuu tietysti samalla katsomaan, että syntyy kollegio. Kollegiossa olisi hyvä olla molempia sukupuolia.

Vanhasen mukaan järjestys menee niin, että tehtävän sisältö ja hakijoiden osaaminen ratkaisee valinnan.

– Tasavahvassa tilanteessa sukupuolella on oma vaikutuksensa, Vanhanen sanoi.

Suomen Pankin nykyinen kolmijäseninen johtokunta vaihtuu kokonaan parin vuoden sisällä. Pääjohtaja Erkki Liikasen toinen virkakausi päättyy kesällä 2018, kun hän saavuttaa 68 vuoden eläkeiän. Seppo Honkapohja eläköityy puolestaan ensi vuoden lopussa. Pentti Hakkaraisen pesti päättyy tammikuun lopussa, kun kolmen viisivuotiskauden enimmäismäärä tulee täyteen. Nyt kyse on Hakkaraisen ja Honkapohjan paikkojen täyttämisestä.

2:26

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.