Jyrki Katainen on lähettänyt hakemuksen Sitran yliasiamiehen tehtävään: "Erittäin kiinnostava, innostava talo"

Euroopan komission varapuheenjohtaja Jyrki Katainen on eilen sunnuntaina lähettänyt hakemuksen Sitran yliasiamiehen tehtävään. Katainen kertoi asiasta Politiikan toimittajien yhdistyksen lounaalla Helsingissä.

Jyrki Katainen paljasti jo viime kesänä, ettei tavoittele jatkoa EU-komissiossa. Hän on palaamassa Suomeen, kun nykyisen komission työ päättyy.

Hakemustaan Sitraan Katainen ei halunnut eritellä kovin pitkällisesti maanantaina. Hän korostaa nimitysvalinnan olevan Sitran hallituksen ja hallintoneuvoston käsissä.

– Olen tehnyt Sitran kanssa paljon yhteistyötä vuosien varrella ja nyt aika paljon komissiossa ollessani. Se on erittäin kiinnostava, innostava talo, Katainen kommentoi.

Katainen oli kokoomuksen puheenjohtaja vuosina 2004–2014, valtiovarainministeri vuosina 2007–2011 ja pääministeri vuosina 2011–2014.

Valinnan tekee seuraava hallintoneuvosto

Hakuaika Suomen itsenäisyyden juhlarahaston eli Sitran seuraavaksi yliasiamieheksi umpeutuu tänään. Kataisen nimi on jo ollut esillä, kun julkisuudessa on arvailtu mahdollisia ehdokkaita johtopestiin.

Sitran yliasiamiehenä on toiminut yli kymmenen vuotta Mikko Kosonen, jonka tausta on Nokiassa. Ennen Kososta Sitran yliasiamiehenä oli entinen pääministeri Esko Aho (kesk.).

Nimityspäätöksen tekee Sitran hallintoneuvosto, joka muodostuu eduskunnan pankkivaltuuston jäsenistä.

Pankkivaltuuston nykyinen puheenjohtaja Matti Vanhanen (kesk.) kertoo, että nimityspäätöksen tekee tuleva pankkivaltuusto, joka valitaan, kun maan hallitus on saatu muodostettua.

Vanhanen kommentoi STT:lle, että käynnissä olevilla hallitusneuvotteluilla ei ole vaikutusta nimitykseen, vaan yliasiamiehen valinta on täysin erillinen asia.

–  Sitra on eduskunnan alainen, itsenäinen rahasto. Sitran hallitus saa asian valmistella, ja tuleva hallintoneuvosto asian ratkaisee. Sopivin ja paras valitaan, Vanhanen sanoo. 

Uutista päivitetty klo 14.21.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja