Mainos

Juuri nyt: Keskustaministeri nousee Suomen Pankin johtokuntaan

Suomen Pankin johtokuntaan nousevat elinkeinoministeri Olli Rehn ja Finanssivalvonnan apulaisjohtaja Marja Nykänen. Eduskunnan pankkivaltuusto päätti valinnoista hetki sitten kokouksessaan.

Keskustalainen Rehn toimi kymmenen vuoden ajan Euroopan unionin komissaarina. Vuosina 2010-2014 hän oli talouskomissaarina keskeisellä paikalla ratkomassa eurokriisiä.

Rehn on väitellyt filosofian tohtoriksi Oxfordin yliopistossa vuonna 1996 pääaineenaan poliittinen taloustiede.

Marja Nykänen on toiminut kaksi vuotta Finanssivalvonnan apulaisjohtajana. Sitä ennen hän on tehnyt yli 20 vuoden pankkiuran Nordeassa ja sen edeltäjäpankeissa.

Koulutukseltaan Marja Nykänen on varatuomari. Molemmat ovat syntyneet vuonna 1962.

Toinen Suomen Pankin johtokunnan paikoista vapautuu ensi tammikuun lopussa ja toinen ensi vuoden lopussa. Pentti Hakkaraisen ja Seppo Honkapohjan kaudet päättyvät tuolloin.

Pääjohtaja Erkki Liikanen jatkaa vuoden 2018 kesään asti, jolloin seitsemän vuoden kausi päättyy. Hänelle haetaan seuraaja tuonnempana.

Suomen Pankin johtokunnan jäsenen paikkaa haki 19 henkilöä.

Rehnin valinta Suomen Pankkiin johtaa ministerivaihdokseen Sipilän hallituksessa. Vahvoina ministeriehdokkaina on mainittu Mauri Pekkarinen, Mika Lintilä sekä Katri Kulmuni. Myös laajempi keskustan ministerikierrätys on mahdollista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.