Osuuspankit mukaan reaaliaikaisiin pankkisiirtoihin - maksu onnistuu puhelinnumerolla Pivossa ja OP-mobiilissa

Suomalaispankkien väliset reaaliaikaiset rahasiirrot laajenevat, kun mukaan pääsevät nyt myös osuuspankkien asiakkaat.

OP ottaa Siirto-palvelun käyttöön nyt OP-mobiilissa ja Pivossa ja käyttäjät voivat nyt siirtää rahaa reaaliaikaisesti vastaanottajan puhelinnumeroa käyttäen. Raha siirtyy jatkossa saman tien kaikkien Siirto-palvelussa mukana olevien pankkien asiakkaille.

Aiemmin Siirto-palvelunsa ovat avanneet jo Nordea erillisenä Siirto-sovelluksena ja S-Pankki S-mobiilissa. Mukaan on tulossa myös ainakin Aktia. Pankeista Danske Bank jatkaa ainakin toistaiseksi oman kilpailevan MobilePaynsa kanssa.

”Maksaminen kehittyy juuri nyt äärimmäisen nopeasti. Mobiilimaksaminen verkossa ja kaupoissa, puhelinnumeroiden käyttö tilinumeroiden sijaan ja maksuliikkeen nopeutuminen helpottavat asiakkaidemme arkea, OPn uusien liiketoimintojen kehittämisestä vastaava päällikkö Kristian Luoma sanoo. Uusi Siirto eroaa kahdella merkittävällä tavalla MobilePaysta. Ensinnäkin se perustuu siirtoon suoraan pankkitililtä, joten maksu/luottokorttia ei tarvitse ilmoittaa tai edes välttämättä olla olemassa. Toiseksi jatkossa Siirto tulee toimimaan useampien pankkien – nyt jo Nordean, S-Pankin ja OP:n ja jatkossa ainakin Aktian – kanssa, jolloin näiden välillä rahasiirrot tapahtuvat reaaliaikaisesti, kun MobilePayssa rahan todellinen siirtyminen voi kestää seuraavaan päivään asti. Myöskään Siirrossa ei tarvitse tietää tilinumeroa, vaan rahasiirto ohjautuu puhelinnumeron perusteella oikeaan osoitteeseen. Siirto on suomalaisten pankkien yhdessä omistaman, myös Otto-automaateista vastaavan Automatian kehittämä palvelu. OP Ryhmän tarjoamassa Pivo-mobiililompakossa on jo tammikuusta lähtien voinut maksaa maksuja vastaanottajan puhelinnumeroa käyttäen. Siirto-palvelun myötä Pivon kautta maksetut maksut välittyvät saajalle saman tien silloin, kun maksun vastaanottajan pankki on mukana Siirto-palvelussa. Mikäli näin ei ole, Pivolla maksetut maksut välittyvät tavalliseen tapaan yhdessä pankkipäivässä. ”Sekä OP-mobiililla että Pivolla voi jatkossa myös pyytää maksua, eli tavallaan lähettää laskun kaverille. Ominaisuus on kätevä esimerkiksi silloin, kun ostetaan porukalla yhteinen lahja, ja ostaja haluaa muistuttaa kaveriporukkaa maksamisesta. Saapuvista maksuista tulee heti ilmoitus puhelimeen”, Luoma kuvailee. Uusi Siirto-palvelu tulee kaikkien OP-mobiilin ja Pivon käyttäjien saataville sovelluksen päivittämisen myötä. OP-mobiili on tarjolla OP Ryhmän asiakkaille. Pivon voivat ladata maksutta käyttöönsä kaikkien pankkien asiakkaat.

Lue myös:

    Uusimmat