Mainos

Pankkiautomaatin räjäytysyritys mysteeri poliisille – "Jäljet loppuvat hylättyyn autoon"

Poliisi julkaisi maanantaina kuvia henkilöistä, joiden epäillään osallistuneen Otto-automaatin räjäytysyritykseen Järvenpään Haarajoella varhain sunnuntaiaamuna.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kimmo Hyvärinen Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta kertoo, että kuvien julkaiseminen ei tuottanut toivottua tulosta. 

– Oikeastaan näiden viimeisten tiedotteiden perusteella ei ole tullut mitään silminnäkijähavaintoja. Olemme tarkastaneet vinkkejä, joita olimme saaneet jo aikaisemmin, Hyvärinen kertoo MTV Uutisille.

Poliisin mukaan tapahtumapaikan läheisyydessä on havaittu sininen farmarimallinen BMW, joka löytyi myöhemmin hylättynä noin kahden kilometrin päästä tapahtumapaikalta Mörttisenpolulta.

– Ohikulkija löysi auton. Sen jälkeen tekijöiden liikkeistä ei ole tietoa. Jäljet loppuvat siihen.

Auto oli varastettu lauantaina kello 13:n jälkeen Espoon Sepänkylän Palomiehentiellä sijaitsevasta autokorjaamosta.

– Auton sisätilat olivat vaurioituneet polttamisen takia. Tarkoituksena oli ollut ilmeisesti hävittää jälkiä, Hyvärinen sanoo.

Varkaat olivat yrittäneet räjäyttää Otto-automaatin, mutta eivät olleet siinä onnistuneet. Sen sijaan kiinteistö, jossa automaatti oli, kärsi tuntuvat vahingot.

Rakennus kärsi mittavat vahingot. 

– Räjäytys aiheutti rakenteellisia vahinkoja. Aivan tarkkaa arviota vahinkojen suuruudesta ei ole, mutta kyllä se kymmeniä tuhansia on.

Hyvärinen ei tutkinnallisista syistä kommentoi, millä automaatti yritettiin räjäyttää.

Itä-Uudenmaan poliisi tutkii tapausta törkeän varkauden yrityksenä. Poliisi pyytää ilmoittamaan kaikki tapahtuneeseen liittyvät vihjeet ja havainnot autosta numeroon 0295 436 442.

Hyvärinen korostaa, että pieniltäkin tuntuvat havainnot ovat tärkeitä.

– Paikka on aika hiljainen. Rikospaikan lisäksi poliisia kiinnostaa, mitä on tapahtunut Espoossa, josta auto varastettiin sekä se, mitä auton löytöpaikalla on tapahtunut. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.