Tornion räjähdys: Lähistöllä liikkunut mieskolmikko, ohi ajanut pieni punainen auto ja mopo – näistä poliisi kaipaa lisätietoja

1:30
Katso myös video: MTV Uutiset Liven kuvamateriaalia Tornion räjähdyspaikasta.

Poliisi jatkaa viime tiistaina Torniossa Putaan kaupunginosassa tapahtuneen räjähdyksen tutkintaa. Tutkinnan johtovastuu on siirtynyt Lapin poliisilta KRP:lle, joka tiedottaa nyt tapauksesta.

Räjähdyksessä vaurioitui sininen Volkswagen Transporter -pakettiauto, joka oli vuokrattu Rajavartiolaitoksen käyttöön. Noin kello 00.50 tiistaiyönä tapahtuneesta räjähdyksestä ei aiheutunut henkilövahinkoja. Rikosnimikkeinä esitutkinnassa ovat tällä hetkellä tuhotyö ja räjähderikos. 

Poliisi toivoo yleisöltä vihjeitä tapauksen selvittämiseksi. Toistaiseksi ei ole tiedossa, kuka asetti pommin auton alle.

– Poliisi pyytää edelleen silminnäkijähavaintoja tapahtumapaikan tienoolta tiistaiyöltä puolenyön ja kello yhden väliltä. Erityisesti kaipaamme lisätietoa kolmen miehen seurueesta, joka liikkui Aarnintietä Thurevikinkadulle, kertoo KRP:n tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Teemu Mäntyniemi tiedotteessa.

– Lisäksi meitä kiinnostaa tapahtuma-aikaan Aarnintietä ajanut pieni punainen henkilöauto sekä samoihin aikoihin Aarnintiellä ajanut mopo, Mäntyniemi jatkaa.

Tiedotteessa toivotaan, että edellä mainitut henkilöt itse ilmoittautuisivat poliisille.

Lähialueen valvontakamerat syyniin

Mäntyniemi kertoo MTV Uutisille, että lisäksi poliisi toivoo, että tapahtumapaikan lähistöllä asuvat ja valvontakameroita omistavat yksityishenkilöt toimittaisivat tapahtumayön tallenteita poliisille. 

– Tarkastamme parhaillaan lähialueen kameroiden materiaalia. Pyydämme nähtäväksi myös yksityishenkilöiden mahdollisia tallenteita, jos sieltä vaikka löytyisi tietoa siitä, kuka on alueella liikkunut, Mäntyniemi sanoo.

Poliisissa ounastellaan, että tekijöiden löytäminen ottaa aikansa. Siitä syystä tapauksen tutkinnan johtovastuu on siirretty Lapin poliisilta KRP:lle.

– Uskomme, että tämä muodostuu pitkäkestoiseksi jutuksi. Selvitystyö vaatii paljon enemmän aikaa kuin aluksi oletettiin.

Vihjeitä ja muita tietoja tapauksesta voi toimittaa Lapin poliisin sähköpostiin rta.lappi(at)poliisi.fi tai puhelimitse numeroon 0295 466 259. Poliisi kiittää tähän mennessä saaduista vihjeistä.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja