Mainos

Pankkialalla saatiin kiky-sopu – koskee noin 28 000 työntekijää

Finanssialalla on saavutettu kilpailukykysopimuksen neuvottelutulos. Rahoitusalan sopimuksen piirissä on noin 28 000 pankki- ja rahoitusalan työntekijää.

Asia täytyy hyväksyä vielä osapuolten hallinnoissa. Ammattiliitto Prosta arvioidaan, että viimeinenkin hallinto olisi käsitellyt tuloksen maanantaina.

EK:n tutkimuspäällikkö Jari Haapasalmi on arvioinut STT:lle, että jos pankkiala, apteekkiala sekä ICT-ala saadaan mukaan kilpailukykysopimukseen, 90 prosentin kattavuus alkaa olla selvä.

– Sovulla on ratkaiseva vaikutus kiky-sopimuksen kattavuuteen ja sitä kautta hallituksen lupaamaan veronkevennysten suuruuteen, finanssialan sopimusneuvotteluista vastaava varatoimitusjohtaja Tuomas Aarto Paltasta kertoo tiedotteessa.

Hallitus on luvannut toteuttaa 515 miljoonan euron veronkevennykset, jos kattavuus ylittää 90 prosentin rajan. Tuomas Aarto arvioi aiemmin STT:lle, että pankkialan merkitys kiky-sopimuksessa on noin 2,5 prosenttia, ICT-alan runsas prosentti ja apteekkialan noin 0,5 prosenttia.

ICT-alalla neuvottelut jatkuvat edelleen. Apteekkialalla sopu saavutettiin tiistaina, mutta myös sen ratkaisu odottaa vielä hallintojen sinettiä.  

2:02

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.