Mainos

Lisäveroale ratkeaa kilpailukykysopimuspöydissä – ICT-alalla neuvotellaan huomenna

2:07

Kilpailukykysopimuksen kattavuutta yritetään parantaa kuun vaihteen budjettiriiheen mennessä.

Jos 90 prosentin kattavuus saavutetaan, hallitus on luvannut palkansaajille sata miljoonaa euroa lisää veronkevennyksiä. Nykyisellä noin 87 prosentin kattavuudella tulossa on 415 miljoonan veroale.

Avainliittoja ovat pankkialalla Nordealaisten Nousu, ICT-alalla ammattiliitto Pro ja apteekkialalla Farmasialiitto.

ICT-alalla neuvottelijat tapaavat seuraavan kerran huomenna, ja tilanne on pahasti jumissa. Kilpailukykysopimuksen soveltamisneuvottelut eivät ole varsinaisesti edes alkaneet. Syynä on aiemmista neuvotteluista periytyvä kiista vuokratyövoiman käytöstä.

Pankki-, apteekki- ja ICT-aloista ainakin 30 000 työntekijän pankkialan ja jonkun toisen on vähintään oltava mukana, jotta lisäveroaleen on mahdollisuudet.

Pankkialalla sopimuksen esteenä on kiista nordealaisten lisäeläkkeistä. Seuraavaa tapaamista ei ole vielä sovittu, mutta asioita on työstetty.

Apteekkialalla kiista koskee vuosityöajan pidennystä, jonka työntekijäpuoli haluaa olevan määräaikainen. Työnantajapuoli on valmis harkitsemaan tällaista ratkaisua, jos määräaika on riittävän pitkä. Apteekkialalla seuraava tapaaminen on ensi viikon keskiviikkona.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.