Mainos

Viestinvälitysala sopi työajan pidentämisestä – suuri osa neuvotteluista jää viime hetkiin

Palvelualojen työnantajat Palta sekä Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU ovat päässeet sopuun kilpailukykysopimuksesta viestinvälitys- ja logistiikka-alalle.

Neuvottelutuloksen mukaan työaikaa pidennetään 24 tunnilla vuodessa ensisijaisesti paikallisesti sopimalla. Toissijaisesti voidaan muun muassa lisätä viikoittaista työaikaa, pidentää tasoitusajan työaikaa ja vähentää työajan lyhennystä.

Neuvottelutulos menee seuraavaksi molempien osapuolten hallintojen hyväksyttäväksi. Sopimuksen piirissä on 16 500 työntekijää.

Kilpailukykysopimuksesta on jo aiemmin päästy sopuun useilla aloilla, kuten paperi-, kartonki- ja selluteollisuudessa sekä kemianteollisuudessa. Meijeriala on jättäytynyt pois kilpailukykysopimuksesta.

Takaraja häämöttää

Suurin osa kilpailukykysopimuksen alakohtaisista neuvotteluista jää viime hetkiin.

Eiliseen mennessä alle 10 % Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n jäsenyritysten henkilöstöstä oli sopimuksen takana. Neuvotteluja on hiertänyt se, miten sopimukseen sisältyvä 24 tunnin työajan lisääminen kohdistetaan.

Takaraja neuvotteluille on tiistaina kello 16. Sopimuksen syntyminen ratkeaa vasta sitä seuraavina päivinä, kun työmarkkinajärjestöt ja maan hallitus arvioivat sopimuksen kattavuutta. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.