Pandakaksoset syntyivät madridilaisessa eläintarhassa – katso hellyttävä video, jossa äitipanda hoitaa pikkuistaan

0:38
Tältä Madridissa syntyneet pandakaksoset näyttävät – katso video!

Eläinlääkärit Madridin eläintarhassa olivat tänään innoissaan, sillä tarhaan syntyi kaksi pandanpoikasta. Katso video vastasyntyneistä poikasista yläpuolelta!

Poikasten syntymän katsotaan vauhdittavan uhanalaisten lajien suojelutoimia. Reutersin mukaan pandojen lukumäärä on noussut uudelleen kansainvälisen kasvatusohjelman ansiosta.

– Se oli hyvin erityinen hetki, kun saimme kaksoset. Autamme säilyttämään tämän uhanalaisen lajin", kertoi Madridin eläintarhan eläinlääkäri Eva Martinez.

Poikaskaksosten sukupuolta ei ole vielä pystytty määrittämään. Pandojen sukupuoli selviää vasta, kun poikaset ovat noin 2,5 kuukauden iässä. Painoa poikasilla oli alle 200 grammaa.

Eläintarhan mukaan nyt syntyneet poikaset ovat naispanda Hua Zui Banin ja hänen kumppaninsa Bing Xingin viides ja kuudes pentu.

Syntyessään poikaset eivät näytä kovinkaan paljon aikuisilta pandoilta. Ne syntyvät miltei karvattomina, silmät kiinni ja mahtuvat kämmenelle, kuten yllä olevalta videolta näkyy.

Luonnossa äitipanda valitsisi kaksosista vain toisen, jonka kasvattaa.

– Naaras valitsee yhden poikasen ja toinen kuolee. Lajin lisääntymisen kannalta on siis hyödyllistä, että kaksoset syntyvät nimenomaan eläintarhaolosuhteissa, Martinez lisää.

Katso video pandanpoikasista ylhäältä!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja