Mainos

Pamplonan vuotuiset härkäjuoksut alkoivat

Espanjassa juostaan jälleen henkeä uhaten härkiä pakoon. Mukana on myös miehiksi puettuja naisia, koska naisilla ei ole oikeutta osallistua härkäjuoksuun.

Tuhannet espanjalaiset ja ulkomaalaiset turistit kokoontuivat perjantaina Pamplonaan Pohjois-Espanjaan vuotuisille härkäjuoksufestivaaleille.

El Pams -lehden mukaan yhdeksänpäiväisillä San Fermin -festivaaleilla on satoja erilaisia kulttuuritapahtumia. Kuuluisat ne ovat kuitenkin päätapahtumastaan härkäjuoksusta.

Härkäjuoksussa kaupungin vanhan keskustan kiemurteleville kaduille päästetään vapaaksi kaksitoista härkää. Juoksuun osallistuvien miesten tehtävä on juosta härkiä pakoon.

Naisilla ei ole oikeutta osallistua härkäjuoksuun. Sukupuolisyrjintä suututtaa joitakuita, ja joinakin vuosina juoksijoiden joukossa on ollut miehiksi naamioituneita naisia, jotka ovat halunneet osoittaa kykenevänsä suoritukseen siinä missä miehetkin. Kilpailun järjestäjät poistavat naiset, jos he huomaavat heidät.

Juoksuun osallistuminen humalassa on myös kiellettyä. Käytännössä kiellon valvominen ei kuitenkaan onnistu kunnolla. Tapahtuma onkin hengenvaarallinen päihtyneille turisteille, jotka päättävät hetken mielijohteesta osallistua siihen.

Espanjalaisen perinnelajin vakavasti ottavat eivät koskaan lähde härkäjuoksuun kylmiltään, vaan kohottavat kuntonsa huippuunsa San Ferminiä varten.

Satoja härkäjuoksun osanottajia loukkaantuu vuosittain. Kuolemantapauksia on vuoden 1924 jälkeen sattunut 14.

Eläinaktivistit vastustavat tapahtumaa, jonka lopuksi härät tapetaan härkätaisteluareenalla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.