Pamela Tola Leijonasydän-kuvauksista: Kielitaito haasteena

Näyttelijä Pamela Tola kertoi toimittajille Leijonasydän-elokuvan kuvauksista kutsuvierasensi-illassa.

Perjantaina ensi-iltansa saava Leijonasydän-elokuva kertoo pikkukaupungin uusnatsiporukasta, jonka johtaja Teppo (Peter Franzén) rakastuu yksinhuoltajaäiti Sariin (Laura Birn). Kun miehen sydän on jo mennyttä, hänelle selviää, että Sarin poika on tummaihoinen. Rankasta aiheesta huolimatta aiheeseen tartutaan Dome Karukosken ohjaamassa elokuvassa myös huumorin keinoin.

– Toivon että kansa löytää tämän elokuvan, tässä on tärkeitä teemoja. Toki rankka on aihe, mutta tässä on herkkyyttä ja kauneutta, mitä tarvitaan, uusnatsijengin jäsenenä elokuvassa nähtävä näyttelijä Pamela Tola kertoo toimittajajoukolle Leijonasydän-elokuvan kutsuvierasensi-illassa.

Tola kertookin, ettei hän mielellään katso erityisen julmia elokuvia.

– Minun on vaikea katsoa elokuvia, jossa on vain pahuutta eikä rakkautta ja lohtua tuoda yhtään esiin. Koen sen ahdistavaksi ja välttelen ainakin tällä hetkellä sellaisia elokuvia. Joskus pitää katsoa jotain rankempaakin, mutta mieluummin katson sitten kotona, jotta voin pikakelata tai laittaa äänet pois, Tola jatkaa

Elokuvassa Tola nähdään rajussa roolissa tappelemassa uusnatsijoukon mukana.

– Olen saanut roolistani hyvää ja positiivista palautetta. On ollut kiva tehdä vähän erilainen rooli ja taustaa. Tukea päähenkilöitä tekemällä vahvaa duunia taustalla.

Joukkotappelukohtauksissa Tola työskenteli avustajien kanssa. Näyttelijä kehuu avustajien näyttelytaitoja, vaikka kieliongelmat aiheuttivat oman haasteensa.

– Haastavinta oli se, että meillä oli isoja joukkokohtauksia joissa oli avustajia, koska emme tietenkään ole koulutettuja tappelijoita. Sitten oli myös avustajia, jotka eivät puhuneet kieltä. Yhden miehen kanssa ei ollut yhteistä kieltä, oli vähän sellainen, että miten tästä selvitään. Koko ajan piti harjoitella, mutta aikaa ei ollut paljon. En ole kuitenkaan koskaan nähnyt sellaista suoritusta mitä he tekivät. He olivat haastavassa kohtauksessa, Tola hehkuttaa.

Tolan seurassa elokuviin saapunut näyttelijä ja laulaja Malla Malmivaara kertoi odottavansa elokuvalta jotain positiivista ja jotain rankkaan. Näyttelijän mielestä elokuvan aihepiiriä on edelleen tärkeää käsitellä Suomessa.

Lue myös:

    Uusimmat