Karukosken uusnatsielokuvan tähdillä kiertueella henkivartijoita

Dome Karkukosken Leijonasydän-elokuvan näyttelijöillä oli Suomen-kiertueella mukana henkivartijoita.

Leijonasydän-elokuva kertoo pikkukaupungin uusnatsiporukasta, jonka johtaja Teppo (Peter Franzén) rakastuu yksinhuoltajaäiti Sariin (Laura Birn). Kun miehen sydän on jo mennyttä, hänelle selviää, että Sarin poika on tummaihoinen. Rankasta aiheesta huolimatta aiheeseen tartutaan elokuvassa myös huumorin keinoin.

Viime viikolla elokuvan tekijät ja näyttelijät kiersivät Suomea PR-kiertueen merkeissä. Mukana kiertueella oli myös henkivartijoita.

– Tuotantoyhtiö päätti, että näin on parempi. Vältetään riskit, sillä jotainhan voi sattua. Sitä paitsi milloin vain voi sattua. Tuntuu Suomessa vähän ylimitoitetulta, mutta kun ikinä ei voi tietää, ohjaaja Dome Karukoski kertoi elokuvan kutsuvierasensi-illassa keskiviikkona.

Karukoski perustelee tilannetta muun muassa sillä, että mahdolliset käsikähmät tai muut tilanteet eivät turhaa käänny näyttelijöitä vastaan

– Aika usein käy niin, että joku vähän humalainen kaveri heittää tuopista ja näyttelijä tarraa takaisin. Siinä saattaa sitten käydä niin, että tilanne kääntyy niin, että näyttelijä olisi alun perin käynyt kimppuun. Tällaisissa tapauksissa on parempi, että on turvamies siinä hoitamassa tilanteen.

Jasper Pääkkönen: Kyse vain järjestyksen ylläpitämisestä

Näyttelijä Jasper Pääkkönen nähdään elokuvassa hurjassa, tatuoidun ja kaljun uusnatsin roolissa. Pääkkönen huomauttaa, ettei kyseessä ole ensimmäinen kerta kun elokuvaa markkinoidessa järjestysmiehet kulkevat mukana.

– Ei ole tavatonta, että on järjestysmiehiä, ei mitenkään tavatonta. Isoissa yleisötilaisuuksissa on hyvä, että siinä on järjestysmies valvomassa, että kaikki sujuu hyvin.

Pääkkönen muistelee, että esimerkiksi Pahat pojat -elokuvan yleisötilaisuuksissa oli varmuuden vuoksi paljon järjestysmiehiä vahtimassa nimmareiden jakotilaisuuksia. Henkivartija-nimikettä Pääkkönen pitää kuitenkin hieman turhan voimakkaana sanana.

– Tässä vain pidetään huolta siitä, että tilaisuudet pysyvät rauhallisena. Henkivartija on siitä vaarallinen sana, että se antaa kuvan, että joku olisi uhannut meidän terveyttä. Siitä ei ole kyse, ainoastaan järjestyksen ylläpitämisestä.

Ohjaaja Karukoski kertoo maakunnissa ihmisten ihmetelleen, miksi hän oli tarttunut näin rajuun aiheeseen. Karukoski haluaakin viestittää Suomen kansalle, että aihepiiristä huolimatta elokuva ei ole niin synkkä, kun mitä voisi luulla.

– Jos on nähnyt minun elokuvia niin tietää, että niissä on myös huumoria ja optimistinen asenne. Luottakaa minuun, siellä on valoa ja huumoria, Karukoski vakuuttaa.

Kiertueen henkivartijoista uutisoi ensimmäisenä 7 päivää -lehti verkkosivuillaan.

Leijonasydän-elokuva saa ensi-iltansa perjantaina 18. lokakuuta. Lue elokuvan arvostelu tästä.

Lue myös:

    Uusimmat