Pamauttaako Iivo Niskanen tällä kertaa muille jauhot suuhun? "Kun on 50 kilometriltä olympiakulta, otetaan 30 verryttelynä"

1:52
Video: Iivo Niskanen odottaa jo malttamattomana pääsyä MM-hiihtojen starttiviivalle.

Yhdistelmäkilpailu on kuulunut jo pitkään Iivo Niskasen suunnitelmiin Seefeldin MM-kisoissa. Tahti on kova, sillä sunnuntaina on tiedossa parisprintti, jossa Niskanen on Ristomatti Hakolan kanssa mitalikandidaatti ja keskiviikkona maailmanmestaruuden puolustus 15 kilometrillä.

Niskanen on pitänyt selvänä, että jos fiilis on kohdillaan ja palautuminen kovista harjoituksista toimii normaalisti, hän hiihtää 30 kilometrin yhdistelmäkisan. Joukkueen mediatilaisuudessa Niskaselta kyseltiin, onko kisaaminen järkevää, kun seuraavana päivänä on mahdollinen mitalimatka.

- En näe siinä mitään. Minulla on vähän kilpailuja alla, niin on hyvä sauma nostaa virettä kahdenkin kisan kautta kohti sitä päämatkaa, hän viittasi 15 kilometrin kisaan.

- Miten sen nyt sanoisi, kuitenkin on 50 kilometriltä olympiakulta, niin otetaan 30 verryttelynä, hän sanoi pilke silmäkulmassa.

Pyeongchangin olympialaisissa Niskanen testasi itseään 50 kilometrin kisaa varten. Hän aloitti perinteisen osuudella hirmuisen irtioton, mutta hyytyi Korean kylmässä ja myrskyisessä säässä. Tällä kertaa Niskanen pääsee tutustumaan Seefeldin rataan 15 kilometrin kisaa varten, mutta menestyspotentiaali on myös lauantaina korkeammalla, hän on mennyt selvästi eteenpäin vapaan tavan hiihdossa.

- Kisassa on vahvoja perinteisen hiihtäjiä myös muita. Se, miten latu käyttäytyy, nähdään huomenna. Varmasti vauhtia pidetään jossain vaiheessa aika paljon ja olosuhteet voivat olla yllättävänkin erikoiset, kun tänään tuli vettä, Niskanen mietti.

Mielenkiintoinen kysymys on se, koettaako Niskanen laittaa tälläkin kertaa muille jauhot suuhun perinteisellä. Jos hän ei vedä itseään yhtä sippiin, vapaalla tavallakin on mahdollista taistella mukana, jopa mitalista.

- Varmasti olisi viime vuonnakin saumat olleet vähän paremmat, jos sen myrskyn takia ei olisi tehnyt hiihdosta itselle niin vaikeaa. Mutta kun se oli taktiikka, niin se oli taktiikka. Olen tyytyväinen siihen, että siinä saattoi sammua vähän joidenkin muidenkin valot. Kaksi mitalistia tuli siellä vähän kauempaa, sellaisia jotka eivät olleet alkuvauhdissa mukana. Tuntuu se aina muillekin, hän vertasi vuoden takaiseen.

Suomen joukkueessa hiihtävät myös Matti Heikkinen, Antti Ojansivu ja Perttu Hyvärinen. Miesten kilpailu alkaa kello 13.30 Suomen aikaa. Naiset hiihtävät ensin, kello 12.00 Suomen aikaa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja