Iivo Niskanen kiisti spekulaatiot vastustajien huijaamisesta – "Kaikkemme yritettiin"

Iivo Niskanen odottaa jo malttamattomana pääsyä MM-hiihtojen starttiviivalle 1:52
Video: Iivo Niskanen odottaa jo malttamattomana pääsyä MM-hiihtojen starttiviivalle.

Iivo Niskanen vakuutti hiihtäneensä parhaalla mahdollisella suksella viimeisessä maailmancupin kilpailussa ennen Seefeldin MM-kisoja.

Niskanen jäi sunnuntaina Cognessa 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan kakkoseksi, yli 40 sekunnin erolla Venäjän Aleksandr Bolshunoviin. Iltalehti kertoi MM-kisojen alla Niskasen ”bluffanneen”, eli että olisi hiihtänyt "kakkoskorin" suksilla. Myös päävalmentaja Matti Haavisto sanoi IL:n haastattelussa näin.

Niskanen kuitenkin vakuutti, että suksi oli paras mahdollinen.

– Viikko siellä testattiin ja yritettiin kaikkemme, hän totesi.

– Kaikki tehtiin ja harmittaa vietävästi, kun en siellä pärjännyt. Iso ero tuli keulaan ja olen harmissani siitä, etten pystynyt pysymään Bolshunovin vauhdissa.

Niskanen hiihti kuitenkin viikkoa aiemmin Lahden parisprintissä heikommalla suksiparilla. Syy oli yksinkertainen, pariviestissä voi sattua kaikenlaista ja Niskanen halusi suojella parhaita kapuloitaan MM-laduille. Cognen kisa hiihdettiin väliaikalähtönä, joten haavereiden todennäköisyys oli häviävän pieni verrattuna Lahden parikisaan.

Niskanen ja Ristomatti Hakola sijoittuivat Lahdessa kolmanneksi, mutta Seefeldin parikisaan Niskaselta voi odottaa vieläkin räväkämpää menoa.

Lue myös:

    Uusimmat