Mainos

Outoja raiskaustapauksia palvelutalossa Espoossa – uhri muistisairas, tekijä syyntakeeton

Espoon käräjäoikeus totesi senioritalossa kolmeen raiskaukseen syyllistyneen 46-vuotiaan miehen syyntakeettomaksi.

Teot tapahtuivat kesällä 2014.

Tekijä kertoi tavanneensa uhrin espoolaisessa ostoskeskuksessa kesällä 2014. Sieltä oli lähdetty senioritaloon, jossa oli kuunneltu Voice-radiokanavaa ja otettu muutama juoma.

Mies oli kertomansa mukaan kysynyt naiselta sananmuunnoksella "pannaanko menemään", johon asianomistaja oli vastannut: "Mennään vaan".

Tapaamisia oli lisää.

46-vuotias myönsi olleensa uhrin kanssa sukupuoliyhteydessä kolmasti, muttei ymmärtänyt uhrin muistisairauden olevan sen laatuinen, ettei tämä kyennyt ilmaisemaan omaa tahtoaan.

Mies oli tosin tiedustellut naiselta tämän nimeä, johon nainen oli vastannut ”ettei ihan nyt tule mieleen”. Mies kuvasi naista nuorekkaaksi.

"Alhainen toimintakyky"

Palvelutalossa työskentelevä lähihoitaja kertoi oikeudessa, että asianomistajan toimintakyky oli erittäin alhainen. Hänen seksuaalisuutensa oli kuitenkin säilynyt ja naisella oli ollut palvelutalossa miesystävä.

Nainen sairasti vaikea-asteista Alzheimerintautia. Asianomistajaa puhutettiin poliisissa syyskuussa 2014. Hän sanoi, ettei mies ollut käynyt hänen luonaan eikä seksiä ole harrastettu.

Hoitajat olivat kuitenkin poistaneet miehen useaan otteeseen asunnosta.

Tekijä syyntakeeton

Käräjäoikeus totesi, ettei nainen kyennyt ilmaisemaan tahtoaan seksiin ja katsoi tapahtumat raiskauksiksi.

Mielentilatutkimuksessa 46-vuotiaan miehen todettiin sairastavan skitsofreniaa ja alkoholiriippuvuutta. Mies katsottiin syyntakeettomaksi. Häntä ei tuomittu rangaistukseen.

Mies on määrätty tahdosta riippumattomaan hoitoon.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.