Mainos

Paloittelumurhasta vangittu mies on tuomittu epäillyn rikoskumppaninsa viiltelystä, ajanut myös päin poliiseja

Pietarsaaren paloittelumurhasta epäillyllä 42-vuotiaalla miehellä on pitkässä rikosrekisterissään useita tuomioita teräaseella tehdyistä pahoinpitelyistä.

Pietarsaaren paloittelumurhan uhri oli viisikymppinen mies

Poliisi kertoi viime viikolla tutkivansa Pietarsaaressa murhaepäilyä, jossa uhrin ruumis oli paloiteltu. Uhri oli paikallinen, vuonna 1965 syntynyt mies.

Maanantaina 42-vuotias mies ja 45-vuotias nainen vangittiin todennäköisin syin epäiltynä murhasta. Mediatietojen mukaan epäillyt ja uhri tunsivat toisensa.

Poliisi on ollut tutkinnasta hyvin niukkasanainen eikä ole esimerkiksi kertonut veriteon tekotavasta. Vangitsemisasiakirjassa epäillyn murhan ajankohdaksi on merkitty 6.-9. helmikuuta.  

STT:n näkemistä väkivaltatuomioista vanhin on vuodelta 2003 Kokkolan käräjiltä. Tuomion mukaan mies viilteli uhriaan teräaseella kasvoihin.

Mies on tuomittu myös saman 45-vuotiaan naisen viiltelystä, joka vangittiin maanantaina hänen kanssaan Pietarsaaren veriteosta epäiltynä. Törkeä pahoinpitely tapahtui Kuusamossa helmikuussa 2011. Oulun käräjäoikeuden mukaan mies viilteli naista pitkäteräisellä veitsellä päästä ja muualta kehosta. Lisäksi hän piti veistä naisen kaulalla ja sanoi tappavansa tämän.

Samassa oikeudenkäynnissä käsiteltiin myös törkeää pahoinpitelyä Kuusamossa lokakuussa 2010. Oikeuden mukaan mies kävi keittiöveitsen kanssa toisen miehen kimppuun. Hän uhkasi tappaa uhrin ja huitoi tätä veitsellä niin, että tämä sai kasvoihinsa vammoja.

Mies tuomittiin törkeistä pahoinpitelyistä sekä useista muista rikoksista 2 vuoden ja 2 kuukauden vankeuteen.

Mies oli syytteessä saman naisen pahoinpitelystä myös tammikuussa 2015 Pohjanmaan käräjäoikeudessa, mutta syyte hylättiin näytön puuttumisen takia. 

Pahoinpiteli naisen ja lapsen

Vangitut mies ja nainen ovat olleet naimisissa, mutta ovat ilmeisesti eronneet. Vuonna 2009 mies tuomittiin Kemi-Tornion käräjillä toisen naisen, silloisen seurustelukumppaninsa pahoinpitelystä ja pakottamisesta. 

Tuomion mukaan mies pahoinpiteli naisen ja tämän kaksikuukautisen lapsen Kemissä elokuussa 2007. Hän oli vapautunut vankilasta kuukautta aiemmin.

Mies ja uhri olivat tavanneet vuonna 2006 ja seurustelleet silloin lyhyen aikaa. Suhde jatkui miehen päästyä vankilasta.

Nainen kertoi kuulusteluissa, että mies oli pakottanut hänet juomaan olutta tarkoituksenaan tehdä naisesta lastensuojeluilmoitus. Mies luuli silloin olevansa naisen lapsen isä.

Tuomion mukaan mies kävi naisen kimppuun, koska tämä ei suostunut juomaan. Nainen pääsi pakenemaan asunnosta lapsen kanssa, mutta mies lähti heidän peräänsä ja kaatoi naisen sillä seurauksella, että lapsi löi päänsä.

Mies tuomittiin runsaan 3 kuukauden vankeuteen. 

Ajoi tahallaan poliisiautoa päin

Paloittelumurhasta vangittu nainen on tuomittu aiemmin ainakin kulkuneuvon luovuttamisesta juopuneelle sekä liikennerikkomuksista. Miehellä on kontollaan lukuisia liikennerikoksia, joihin liittyen hänet on tuomittu ainakin kahdesti myös virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. Molemmilla kerroilla mies ajoi poliisiautoa päin, kun poliisi yritti pysäyttää hänet. 

Torniossa vuonna 2002 mies rysäytti poliisiauton kylkeen sillä seurauksella, että kaksi poliisia loukkaantui. Kemi-Tornion käräjäoikeus langetti miehelle 5 kuukauden tuomion.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.