Palkintosija toi rutkasti helpotusta haasteiden kanssa painineelle Kaisa Mäkäräiselle – "Tässä on ollut vaikeita viikkoja"

Kaisa Mäkäräinen palasi komeasti palkintokorokkeelle usean kilpailun tauon jälkeen, kun hän hiihti toiseksi Anterselvan pikakilpailussa torstaina.

Mäkäräinen jäi kilpailun voittaneesta Tshekin Marketa Davidovasta vain 1,7 sekuntia.

Mäkäräisen edellisestä palkintokorokesijasta ehti vierähtää yli kuukausi. Viime kilpailuissa Mäkäräisen sijoitukset ovat painuneet 20 huonommalle puolelle, mutta torstaina Mäkäräinen löysi jälleen alkukauden hienon vireensä. Palkintokorokesija maistui Mäkäräiselle tauon jälkeen paremmin kuin hyvin.

– Olen ihan superonnellinen tämän päivän kisasta ja sijoituksesta. Podiumilla on aina kiva olla. Tuntuu melkein samalle, kuin aikoinaan ensimmäinen kerta podiumilla. Tuntuu, että edellisestä kerrasta on niin kauan aikaa. Tässä on ollut vaikeita viikkoja, niin tuntuu tosi hyvälle, Mäkäräinen ilakoi Ampumahiihtoliiton tiedotteessa.

Mäkäräisen menestyksen esteenä viime kilpailuissa on ollut kehno ammuntavire. Viime kisojen aikana Mäkäräinen on ampunut runsaasti ohilaukauksia, mikä on vääjäämättä näkynyt myös sijoituksissa. Torstain pikakisassa ammunta oli jälleen paremmalla tasolla, sillä Mäkäräinen ampui vain yhden hudin. Ongelmitta ei ampuminen kuitenkaan sujunut.

– Harmittaa vähän pystyn säätäminen. Minulla oli aseen hihna jäänyt jostain syystä jumiin ja tajusin, etten pysty ottamaan pystyasentoa, enkä vaihtamaan lipasta, ennen kuin saan irrotettua hihnan. Tuntui, että revin sitä monta kertaa, ennen kuin se irtosi.

– Siinä meni tosi monta sekuntia aikaa. Ennen neljättä laukausta tuli myös tosi kova tärinä jalkoihin. Ilman alun säätämistä, se tärinä ei ehkä olisi koskaan ehtinyt tulla, Mäkäräinen harmittelee.

Mäkäräinen on seuraavan kerran hiihtoladulla lauantaina, jolloin vuorossa on 10 kilometrin takaa-ajokilpailu.

Lue myös:

    Uusimmat