Kaisa Mäkäräinen palasi upeasti palkintokorokkeelle – voitto jäi vain sekuntien päähän

Kaisa Mäkäräinen hiihti upeasti toiseksi Italian Anterselvan pikakilpailussa torstaina.

Ammuntavireensä kanssa viime kilpailuissa kamppaillut Mäkäräinen onnistui torstaina mainiosti. Mäkäräisen makuuammunta sujui mallikkaasti, sillä suomalaistähti pudotti alas kaikki viisi taulua. Pystypaikalla Mäkäräinen ampui yhden ohilaukauksen, ja joutui täten sakkokierrokselle.

Tutun vahvasti hiihtoladulla vauhtia pitänyt Mäkäräinen taisteli voitosta tiukasti Tshekin Marketa Davidovan kanssa, joka oli Saksan Laura Dahlmeirin ohella yksi kilpailun nolla-ampujista.

Mäkäräinen joutui lopulta taipumaan kisan voittaneelle Davidovalle vain 1,7 sekuntia. Toisen ampumapaikan jälkeen johtoasemassa ollut Dahlmeier putosi lopulta niukasti neljänneksi jääden 4,2 sekuntia voittajasta.

Kilpailun kolmanneksi hiihti Norjan Malte Olsbu Röiseland, joka jäi Davidovan voittoajasta vain 3,5 sekuntia.