Yle: Kaisa Mäkäräinen itki karvasta pettymystään – "Ei sitä varmaan kukaan muu pysty käsittämään kuin minä itse"

Ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräisen urakka Östersundin MM-kisoissa päättyi karvaalla tavalla, kun hän putosi yhteislähtökisassa mitalitaistelusta viimeisen ampumapaikan neljällä ohilaukauksellaan. Sijalle 23 pudonnut Mäkäräinen itki pettymystään Ylen haastattelussa.

Mäkäräinen oli selvittänyt ensimmäisen ampumapaikan nollilla ja ampunut sakon sekä toisella että kolmannella ampumapaikalla. Vaikka Mäkäräisen mukaan kisassa oli "varmasti paljon liukkaampiakin suksia", viimeiseen ammuntaan hän pääsi iskuasemista kolmannella sijalla.

– Pystypaikoilla ammunta on täällä ailahdellut, ja nyt se ailahteli juuri toiseen suuntaan. Se (toinen pystypaikka) oli ihan hemmetin vaikea. Toinen laukaus karkasi, eikä siinä ollut mitään tehtävissä, Mäkäräinen sanoi Ylelle.

Mäkäräisen kautta ja Östersundin MM-kisoja ovat sävyttäneet ammunnalliset vaikeudet, jotka ovat poikineet paljon sakkoja.

– Tämä kuvastaa kauttani aika hyvin, se on ollut aika vuoristorataa. Ensimmäisellä pystypaikalla tuntui hyvälle, ja olin aika varma, että siitä se viimeinenkin kaatuu. Oikeastaan tulin viimeiseen pystyyn paremmalla itseluottamuksella kuin ensimmäiseen.

Tuo itseluottamus ei kuitenkaan kantanut. Mäkäräisen parhaaksi henkilökohtaiseksi sijoitukseksi Östersundissa jäi pikakisan 12. tila, ja suomalaistähti sai kisoista vähemmän kuin olisi halunnut.

– Ei minulla ole tähän mitään enempää sanottavaa. Ei sitä varmaan kukaan muu pysty käsittämään kuin minä itse, Mäkäräinen summasi.

Lue myös:

    Uusimmat