Mainos

Paljastuskirja: "Naiset keittäjinä Soinin puolueessa" – puhkeaako kupla?

Soinin kupla -kirjan kirjoittajan perussuomalaisten aktiivin ja eduskuntavaaliehdokas Sirpa Ahola-Laurilan mukaan puolueessa rehottavat epäpätevyys, riitely ja sisäpiirin kähmintä.

Ahola-Laurilan kirjan kirjoittaminen lähti turhautumisesta ja halusta tuulettaa poliittisia toimintatapoja ja tuoda julki kokemiaan vääryyksiä. 

Soinin kupla

Sirpa Ahola-Laurila liittyi Oulun perussuomalaisiin ja tapasi värikästä porukkaa: yksi miehistä puhui aina B-vitamiinista ja verikokeista, ja toisen mielestä EU oli syyllinen kaikkeen. Hän ei suostunut sanomaan hintoja euroina eikä siirtänyt kelloaan kesä- ja talviaikaan.

Soinin kupla ei ole kirja julkkispoliitikoista vaan tosielämän paikallispolitiikasta ja uutterasta talkootyöstä, jossa epäpätevyys, riitely ja sisäpiirin kähmintä rehottavat. Lakia ei tunneta ja säännöistä ei perusteta, kun puheenjohtajan nuija heiluu. Miten Perussuomalaisten pitäisi muuttua, jotta se voi olla aito vaihtoehto muiden puolueiden epäselvälle hymistelylle?

teksti: Into-kustannus

Kirjassa kuvataan tarkasti perussuomalaisten paikallistoimintaa Oulun seudulla.

Ahola-Laurila on suivaantunut naisten asemasta puolueessa.

Tarkoitus oli ilmeisesti, että naiset keittävät kahvia ja tekevät ruokaa kokouksiin. Piirin kevätkokoukseen 2012 teinkin parikymmentä litraa makkarakeittoa.

Ahola-Laurilan mukaan hän halusi politikoimaan eikä keittäjäksi. Puolueeseen hän liittyi vuonna 2011 ennen viime eduskuntavaaleja.

Mutta - kupla ei puhkea

"Vaatii tietysti todellista rohkeutta uskaltaa arvostella ja kyseenalaistaa perussuomalaisten toimintaa silloin, kun sääntöjä ei noudateta tai kritisoitavaa on."

– Soini on suuttunut minulle, kun kuuli minun kirjoittavan kirjaa. Toivon, että hän lukee kirjan ja miettii asioita uudelleen.

Puoluetta kunnioitan, samoin sen johdossa olevia, mutta uskallan sanoa, mikä ei mielestäni toimi.

–En ole salannut, että kirjoitan kirjaa puolueesta eikä puoluetoimistosta ole oltu minuun ennen kirjan julkaisua yhteydessä.  Puoluesihteeri Riitta Slunga-Poutsalo hyväksyi kirjoittamisen, toteaa Ahola-Laurila.

Sirpa Ahola-Laurila toimii useissa yhdistyksissä ja järjestöissä. Hän on muun muassa Pohjois-Pohjanmaan PerusNaisten puheenjohtaja, Oulun kaupungin varavaltuutettu ja hyvinvointitoimikunnan jäsen. Lisäksi hän on THT ry:n hallituksessa ja Mielenvireys ry:n puheenjohtaja sekä MTKL:n liittovaltuuston jäsen.

Selkäänpuukottaminen ja kilpailu kuuluu peliin ja se on opittava sietämään. Muuten tulee tallotuksi jalkoihin.

Ahola-Laurila ihmettelee suuresti, sitä että perussuomalaisissa ei saa kannattaa toisen puolueen ehdotusta, vaikka se olisi hyväkin.

–Tässä mielessä toivon, että poliitinen kupla puhkeaisi. Jotkut ovat ihmetelleet kirjan julkaisemisen ajankohtaa - juuri ennen vaaleja, mutta kohta edessä olisivat seuraavaksi kuntavaalit. 

– Toivottavasti kirja herättää keskustelua ja muuttaa poliitttisia toimintatapoja, toteaa Ahola-Laurila.

Kirja julkaistiin perussuomalaisten Helsingin toimistoa vastapäätä olevassa ravintolassa. Media ei saanut tutustua kirjaan ennen julkaisua.

Korostetut siteeraukset ovat suoria otteita Soinin kupla -kirjasta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.