Mainos

Paljastus Valtteri Bottaksen sopimuksesta: neuvottelut käytiin käytännössä yhdellä istumalla

1:19

Valtteri Bottaksen ja Mercedeksen tallipomo Toto Wolffin luottamus toisiinsa näkyy hyvin tavassa, jolla suomalaiskuskin jatkosopimus F1-tallinsa kanssa viimeisteltiin.

MAINOS

F1-kausi suorana C Morella – Saksan GP viikonloppuna

Lauantai: Harjoitukset klo 12.55, aika-ajo klo 15.55
Sunnuntai: Saksan GP klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 14.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä

Bottas neuvotteli perjantaina julkistetun 1+1 vuoden sopimuksensa itse ilman erillistä manageria tai edustajaa. Allekirjoitus venyi heinäkuulle asti, kun Mercedes hinkkasi sitä ennen tallikaveri Lewis Hamiltonin jättidiiliä kuntoon hartaudella.

Omasta tulevaisuudestaan Bottas ei kuitenkaan ollut missään vaiheessa huolissaan.

– Ei kyllä oikeastaan ollut missään vaiheessa mitään epävarmuutta. Se oli vain yksityiskohdista kiinni, Bottas kertoo C Morelle.

– (Viime viikonlopun) Englannin GP:n aikaan kävin Toton luona palaverissa, ja siinä oikeastaan kaikki sovittiin. Kyllä siihen mieheen voi luottaa, että ei ollut mitään epäilyksiä, Bottas vakuuttaa.

Sopimus neuvoteltiin kuntoon siis käytännössä yhdellä istumalla, ja koko tunnusteluvaihe tiivistyi muutamaan heinäkuiseen viikkoon.

– Tuossa aloitettiin itse asiassa vasta muutama viikko sitten keskustelemaan asiasta, ja mitä sitä ennen oli juteltu, niin kaikki oli ihan positiivista, Bottas kommentoi.

Yhden kauden jatkosopimus vuoden optiolla jättää Bottaksen tuttuun tilanteeseen: hän joutuu jälleen ensi vuonna varmistamaan paikkansa seuraavaksi kaudeksi, mutta toisaalta hän ei ole saanut edes Williamsilla ollessaan tietoa tulevasta näin aikaisin vuodesta.

Kun sopimus on hoidettu alta pois, Bottas voi Saksan ja Unkarin kisojen jälkeen keskittyä rauhassa lomailuun.

– On se tietenkin hyvä. Ei minulla ole varmaan uran aikana missään vaiheessa ollut näin aikaisin selvää seuraavasta vuodesta, joten totta kai se on hyvä, että pystyy ihan täysillä keskittymään tähän loppukauteen. Tulee olemaan tiukka vääntömestaruudesta, ja kolme tiimiä kilpailee tasaisesti.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.