Mercedes-pomo kommentoi Bottaksen sopimusta: "Muillakin kuskeilla vastaavia pykäliä"

Mercedeksen tallipäällikön Toto Wolffin mukaan Valtteri Bottakselle ei ollut missään kohtaa vakavasti otettavia vaihtoehtoja ensi kauden kuskipaikan täyttäjäksi.

MAINOS

F1-kausi suorana C Morella – Saksan GP viikonloppuna

Lauantai: Harjoitukset klo 12.55, aika-ajo klo 15.55
Sunnuntai: Saksan GP klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 14.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä

Bottas solmi perjantaina Mercedeksen kanssa 1+1-vuotisen jatkosopimuksen. Wolffin mukaan suoran kahden vuoden diilin sijaan vuoden option sisällyttäminen on hyväksi kummallekin osapuolelle.

– Systeemi toimii Valtterin kanssa 1+1-tyyliin. Suurimmassa osassa sopimuksia on muutenkin suorituskykyyn liittyviä pykäliä, jos he eivät suoriudu tai pääse maaliin, Wolff perustelee C Morelle.

– Olemme Valtterin kanssa tehneet aina yhden vuoden jatkosopimuksia. Se puskee häntä eteenpäin ja pitää meidät varpaillamme, joten se on hyvä juttu.

Bottaksen jatko tallissa on näyttänyt jo pitkään todennäköiseltä. Viimeistään Red Bullin tallipomon Christian Hornerinpaljastama tieto siitä, ettei Daniel Ricciardo saanut Mercedekseltä edes tarjousta, käänsi asetelman lopullisesti Bottakselle.

Wolffin mukaan keskusteluita on käyty F1-varikolla, mutta Bottas on ollut koko ajan selvä valinta jatkamaan tallissa. Ensin Mercedes kuitenkin teki sopimuksen Lewis Hamiltonin kanssa.

– Suurin osa kuskeista on tietysti ollut kiinnostuneita paikastamme, muttemme koskaan ole harkinneet sitä vakavasti. Meillä oli alustavia keskusteluita, mutta oli koko ajan selvää, että halusimme jatkaa Valtterin ja Lewisin kanssa.

– Koska hän on suoriutunut hyvin. Jos hänellä ei olisi ollut tällä kaudella epäonnea Bakussa ja Ranskassa, hän voisi olla MM-sarjan kärjessä, Wolff perustelee Bottaksen valitsemista.

Lue myös:

    Uusimmat