Mercedes-pomo laukoi tylyt realiteetit Valtteri Bottaksen virheestä – ”Hän olisi voinut ottaa loikan”

Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottas teki yhden, mutta lopulta sangen valtavan virheen sunnuntain Saksan GP:ssä. Bottaksella oli upea sauma kaventaa tallikaverinsa Lewis Hamiltonin MM-johtoa, joka lopulta vain kasvoi.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Unkarin GP suorana 1.-4.8.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55,
2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Unkarin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Bottas taisteli palkintopallipaikoista kisan loppuvaiheilla. Suomalaiskuski jahtasi tiukasti Racing Pointin Lance Strollia, kun hän teki virheen mutkassa yksi.

Bottaksen auton takapää lähti irti, jonka jälkeen hän pyörähti. Tätä seurasi raju seinäosuma, joka päätti suomalaisen kisan.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff ei voinut kuin latoa pöytään tylyt realiteetit virheen hinnasta.

– Maailmanmestaruustaistelua ajatellen hän olisi voinut ottaa varsin makoisan määrän pisteitä ja kaventaa sitä kautta Lewisin eroa, Wolff pohti Crash.netin mukaan, jatkaen:

– Olisi se sitten ollut 12, 15 tai 18... se olisi voinut olla hyvinkin 18 pistettä. Sitä kautta hän olisi voinut ottaa loikan, mutta niin ei käynyt.

– Olemme puolessa välissä ja vielä on paljon pisteitä otettavaksi, mutta nyt hänellä oli hyvä sauma tulla lähemmäs, Wolff jatkoi.

Alfa Romeo -kuljettajien saamien aikarangaistusten myötä Hamilton nousi lopputuloksissa yhdeksänneksi. Britin MM-johto Bottakseen nähden on nyt 41 pistettä.

Mercedes-pomo Wolff uskoo, että Bottas ei masennu tuoreesta takaiskusta, vaan hän jatkaa taistelua.

– F1:ssä eteen tulee välillä tuskallisia päiviä, joissa sitä vain sättii itseään. Niistä pitää mennä yli, jos meinaa voittaa kisoja tai mestaruuksia.

– Hänen pitää vain palata tästä pudotuksesta. Valtteri on näyttänyt aiemmin, että hän pystyy siihen, Wolff jakoi kannustavaa viestiä.

Lue myös:

    Uusimmat