Paljastus kulisseista: Sveitsin joukkue hypnotisoitiin jääkiekon MM-kisoissa

Sveitsin jääkiekkomaajoukkue on turvautunut hypnoositerapian apuun MM-kisoissa.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 9.-25.5.2025

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Sveitsin jääkiekkomaajoukkue on saanut MM-turnaukseen avukseen hypnoositerapiaan erikoistuneen Adrian Brünggerin, joka lennätettiin kisapaikalle Tshekin Ostravaan ennen torstaina pelattua puolivälieräottelua Saksaa vastaan. 

Sveitsiläislehti Blickin mukaan Brüngger vietti jo viikon joukkueen kanssa Sveitsissä ennen käynnissä olevaa MM-turnausta ja on ollut ryhmän käytössä myös Prahassa ennen tämänpäiväistä välieräottelua Kanadaa vastaan.

Entinen käsipalloilija ja Sveitsin pääsarjassa pelaavaa käsipallojoukkuetta Pfadi Winterthuria aiemmin valmentanut Brüngger oli Blickin mukaan tärkeässä roolissa Saksa-ottelun alla ja piti joukkueelle ryhmäterapiaistunnon keskiviikkona. 

Sveitsi pääsi torstaina eroon MM-kisojen puolivälierä- ja Saksa-peikoistaan kaatamalla naapurimaansa 3–1.

Blick kertoo Brünggerin innostuneen hypnoosin tarjoamista mahdollisuuksista urheilussa vuonna 2010 valmentaessaan Pfadi Winterthuria, ja sai sen avulla kriisitilaan ajautuneen joukkueen kurssin kääntymään. Winterthur pelasi lehden mukaan kauden toisella puoliskolla ”kuin eri joukkue” ja juhli lopulta tuolla kaudella myös Sveitsin cupin voittoa.

Täyskäännöksestä vakuuttunut Brüngger päätyi kouluttautumaan itsekin hypnoositerapian ammattilaiseksi. Sveitsiläisistä yksilöurheilijoista painija Samuel Giger, seitsenottelumestari Simon Ehammer ja syöksylaskija Niels Hintermann käyttävät Blickin mukaan Brünggerin tarjoamaa hypnoositerapiaa.

Hypnoositerapiassa tavoitellaan poikkeavaa tietoisuuden tilaa, jossa mieli on avoin uuden oppimiseen ja asioiden uudelleen määrittelyyn.

Sveitsi haastaa Kanadan tänään MM-välieräottelussa Suomen aikaa kello 19.20 alkaen. Toisessa välierässä kohtaavat Ruotsi ja Tshekki kello 15.20. MTV3-kanava ja MTV Katsomo näyttävät ottelut suorina lähetyksinä. Studiolähetykset alkavat jo 50 minuuttia ennen otteluita.

Lue myös:

    Uusimmat