Viha yltyi Leijonien jäähyfarssista – Ruotsin päävalmentajalta yllättävä haku Suomen MM-kultakeväästä

Tämä kyseenalainen jäähy ratkaisi Ruotsi-trillerin 0:26
Videolla Leijonat-hyökkääjän Konsta Heleniuksen kyseenalainen jäähy Ruotsi-puolivälieräottelusta.

Ruotsin päävalmentaja Sam Hallam kommentoi MTV Urheilulle torstain Leijonat-puolivälieräottelun kuohuttavaa tapausta.

Viha on yltynyt Suomessa, kun torstain puolivälieräottelun kyseenalaista käännettä on pyöritelty eri paikoissa. Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen raivostui jatkoerän käänteestä, missä Suomen hyökkääjä Konsta Helenius sai kaksiminuuttisen mailan nostamisesta.

Video tilanteesta näkyy jutun yläreunasta.

Jäähy kostautui, kun Joel Eriksson Ek ohjasi Ruotsille 2–1-voittomaalin.

Suomessa tilanteesta on herättänyt raivoa. Mitä mieltä olet, oliko tuo oikea tuomio vai kevyt jäähy, Ruotsin päävalmentaja Sam Hallam?

– Ehkä tuossa pitäisi katsoa isompaa kuvaa ja peliä kokonaisuudessaan. Sieltä voi laskea, että kuinka monta jäähyä olisi voinut viheltää. Siellä oli vaikka kuinka monta paikkaa, missä olisimme voineet saada ylivoimaa, Hallam totesi MTV Urheilulle, minkä jälkeen hän vetäisi pöytään yllättävän esimerkin.

– Jos palataan ensimmäisiin Tampereen kisoihin ja finaalin voittomaaliin, minkä Suomi teki. Siellä oli omia kysymysmerkkejä sen jäähyn suhteen. Tämä on jääkiekkoa, tuollaiset jutut kuuluvat siihen. Sitä vihaa olla väärällä puolella, mutta joskus on oikealla puolella.

– Suomi (Leijonat) pelasi helkutinmoisen pelin ja he laittoivat meidät koville. Edettiin jatkoajalle, missä saimme ylivoiman ja käytimme sen. Pienet marginaalit ja olen iloinen, että ne kääntyivät meille, Hallam hymyili.

Leijonien päävalmentaja Jalonen kyseli tilanteesta tuomaritarkkailijalta pelin jälkeen. Ruotsin luotsi Hallam ymmärtää Jalosen turhautumisen.

– Olemme kaikki hyvin kilpailuhaluisia ja siksi olemme täällä. Vihaamme häviämistä. Sitä yrittää aina saada asiat rullaamaan niin, kuten itse haluaa. Pelistä syntyy erinäköisiä tunteita, vihaa, pettymystä, närää. Jalonen ja koko Leijonien valmennusjohto tekivät uskomatonta työtä joukkueen kanssa viimeisten vuosien aikana. Ymmärrän kyllä hänen pettymyksensä, Hallam totesi.

Hallam ei jutellut sen enempää Jalosen kanssa pelin jälkeen. Hän oli käynyt lyhyen keskustelun Suomen apuvalmentajan Mikko Mannerin kanssa.

– Sanoin hänelle noita samoja asioita, eli jaoin kunnioitusta. He inspiroivat meitä olemaan parempia, Hallam sanoi hienosti.

Perjantaina Prahan O2 Areenalla näkyi iloisia ruotsalaisveijareita.

– Sama toisinpäin: kun Suomi voittaa Ruotsin, suomalaiset tuntevat olonsa hyväksi ja energiseksi. Sama juttu myös meidän kohdallamme. Voimme jakaa arvostusta molempiin suuntiin, Ruotsin päävalmentaja Hallam päätti. 

Lue myös:

    Uusimmat