Palaako Mikko Koivu Leijoniin? Kevään MM-kulta aiheutti ex-kapteenissa haikeutta – "Kaksipiippuinen juttu"

Mikko Koivu haluaa vielä menestyä NHL:ssä, mikä saattaa olla este turkulaispelaajan jääkiekkouran toiselle intohimolle, Leijonien edustamiselle arvokisoissa. 

Minnesota Wildia seuratasolla edustava Koivu, 36, on yksi 2000-luvun suurista Leijonat-pelaajista. Kapteenina Suomen MM-kultaan vuonna 2011 johdattanut sentteri on saavuttanut Leijonissa myös kaksi olympiamitalia ja neljä muuta MM-mitalia. 

Viime kaudella sattuneesta vakavasta loukkaantumisesta toipuvan Koivun loppu-uran suurin tavoite on menestyä Pohjois-Amerikassa. Mutta hän ei ole unohtanut Leijonia, joita hän edusti viimeksi kolme vuotta sitten. 

– Se on vähän kaksipiippuinen juttu. Sanotaan, että toivottavasti nähdään ja toivottavasti ei. Jos seurajoukkue menestyy, niin sitten ei nähdä, mikä tarkoittaa, että ollaan pitkällä pudotuspeleissä. Olympialaisia ja maailmancupeja ei osaa oikein ajatella, kun niistä ei ole vielä varmuutta. Siihen ei voi laittaa energiaa, Koivu kommentoi MTV Urheilulle.

– Maajoukkuetta mietin aina paljon, sillä sieltä on äärettömän hyvät kokemukset ja se on antanut paljon. Sen arvoa ei voi oikein kuvailla.

Koivu juhli MM-kultaa Bratislavassa Jukka Jalosen valmennuksessa kahdeksan vuotta sitten. Tänä keväänä Leijonat kruunattiin maailmanmestariksi, ja taas Bratislavassa ja Jalosen luotsaamana. 

Ex-kapteeni seurasi kultajuhlia tunteikkaana. 

– Päällimmäinen tunne itsellä oli haikeus, kun muistot menivät sinne vuodelle 2011. Tuli siinä soiteltua pelikavereita läpi ja muisteltua meidän matkaa.

Koivuun teki vaikutuksen joukkueen luoma positiivisuus suomalaisten perusarkeen. Hän huomasi tämän paremmin kuin kahdeksan vuotta sitten, sillä nyt hän seurasi turnausta sivusta. 

– Jos joku kysyy joukkueen pelaajilta tai taustajoukoilta, että miten se (mestaruuden voittaminen) oli mahdollista, niin en usko, että hekään pystyvät sitä kuvailemaan. Urheilussa tapahtuu joskus jotain, mikä vie mennessään. Joukkue pääsi sellaiseen flow-tilaan, ettei pysäyttäjää löytynyt, Koivu summaa. 

Alla olevalla videolla Mikko Koivun koko haastattelu.


Lue myös:

    Uusimmat