Mainos

Pakistanissa vakava junaonnettomuus

Onnettomuuden syyksi epäillään teknistä vikaa. Myöskään inhimillisen erehdyksen mahdollisuutta ei ole jätetty pois laskuista.

Etelä-Pakistanissa kolme matkustajajunaa on törmännyt toisiinsa. Törmäyksessä kuoli ainakin 150 ihmistä. Uhriluvun pelätään kuitenkin nousevan yli 200:n.

Loukkaantuneita on useita satoja, ja heistä monilla on vakavia vammoja. Vaunujen raunioissa uskotaan olevan vielä useita kuolleita.

Onnettomuus sattui, kun Lahoren suunnalta 120 km:n tuntinopeudella tullut matkustajajuna Karachi Express törmäsi asemalla pysähtyneenä olleeseen junaan lähellä Ghotkin pikkukaupungin asemaa. Törmäyksen seurauksena 19 vaunua suistui raiteilta ja näihin törmäsi vielä kolmas juna.

Onnettomuuden syyksi epäillään teknistä vikaa ja huolimattomuutta. Asemahenkilökunta syytti Karachi Expressin ajaneen päin punaisia valoja, mutta maakuntahallinnon mukaan aseman väki oli itse nukkumassa tapahtuma-aikaan.

Pakistanin presidentti Pervez Musharraf vakuutti, ettei kyseessä ollut sabotaasi.

Seutu on surullisenkuuluisa junaonnettomuuksistaan. Vuonna 1991 Ghotkissa kuoli ainakin 50 ihmistä matkustajajunan ja tavarajunan kolarissa. Vuotta aiemmin samantyyppisessä onnettomuudessa sai surmansa 350 ihmistä.

(MTV3-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.