Mainos

Pakistanin konekaappaus ohi

Pakistanin turvallisuusjoukot pidättivät kolme lentokonekaapparia ja vapauttivat 29 panttivankia Hyderabadin lentokentällä varhain tänään, poliisiviranomaiset kertoivat. Kukaan ei loukkaantunut lyhyessä tulitaistelussa.

Kaapparit luulivat koneen laskeutuneen Intian puolelle, mutta se laskeutuikin Sindhin maakuntaan Pakistaniin. Silminnäkijähavaintojen mukaan turvallisuusjoukot ja poliisi piirittivät koneen kiitoradalle ja estivät sen lähdön ajamalla ajoneuvoja koneen eteen. Kaapatussa PIA-yhtiön Fokker-koneessa oli poliisin mukaan 29 matkustajaa ja miehistön jäsentä. He selvisivät yhdeksän tuntia kestäneestä kaappauksesta ilman vammoja.

Kone oli eilen noussut Gwadurin lentokentältä määränpäänään Karachi, mutta kaapparit vaativat konetta lentämään Intiaan. Intian viranomaiset kuitenkin kieltäytyivät päästämästä heitä maahan. Kaappareilla oli mukanaan käsiaseita ja kranaatteja. Viranomaisten mukaan konekaappauksen syynä oli ydinkokeiden vastustus Baluchistanin maakunnassa. Sieltä kotoisin olevat kaapparit eivät hyväksy, että Pakistan toteuttaisi alueelle suunnitellut ydinkokeet.(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.