Pakastin raikkaaksi, villavaatteet tuoksuviksi – näin pääset ikävistä hajuista eroon!

Voit raikastaa kodin hajupesäkkeitä myös ilman kemikaaleja. Monet luonnon omat raikastajat löytyvätkin keittiöstäsi!

RealSimplekokosi seitsemän kohdetta, jotka tuppaavat imemään itseensä pahaa tai tunkkaista hajua. Katso, kuinka pääset hajuongelmasta eroon hellävaraisesti ja luontoystävällisesti.

Muista, että tärkeintä on kunnon siivous – jos kotonasi ei ole puhdasta, ei ole mikään ihme, jos huoneissa tuoksahtaa ikävästi.

Villavaatteet

Kukapa haluaisi vetää päälleen tunkkaista ja varastolta haisevaa neuletta?
Ratkaisu: Suihkuta vaatteet pienellä ruiskauksella vodkaa. Raaka vodka tappaa vaatteissa olevia bakteereita mutta ei jätä jälkeensä pahaa hajua. Jätä vaatteet suihkuttamisen jälkeen kuivumaan hyvin ilmastoituun paikkaan.

Tiskiallas

Koska altaassa pyörii erilaisia ruoantähteitä, myös haju saattaa toisinaan pinttyä siihen haitaksi asti.
Ratkaisu: Laske tulpalla tukittuun altaaseen kuumaa vettä, ja heitä joukkoon appelsiinin, sitruunan, greipin tai limen kuoria. Anna seistä jonkin aikaa, jotta kuoret ehtivät neutralisoida hajuja.

Pakastin

Laitteen perälle tuppaa jäämään tunnistamattomia ruokia, joita ei tule koskaan syötyä. Kuitenkin pakastimessa olevat jäämät alkavat haista ja levittävät hajun koko laitteeseen.
Ratkaisu: Erikoismyymälöistä löytyvä vaniljauute hoitaa homman – pyyhi siis pakastimen sisäpinnat uutteella ja hajut ovat tiessään. Myös viinietikan ja veden yhdistelmä tehoaa, ja sopiva sekoitussuhde on 50:50.

Ruoansäilytysastiat

Lounasruokien pakkaamiseen käytettävät muoviset astiat imevät hajut itseensä lähes välittömästi. Myös lasisissa purkeissa saattaa muhia tunkkaisia aromeja.
Ratkaisu: Liota muovisia astioita vesi-ruokasoodaseoksessa yön yli, ja pääset eroon ongelmasta. Lasipurkit raikastuvat täyttämällä neljäsosan niistä vedellä ja laittamalla sekaan yhden teelusikallisen sinappijauhetta.

Matot

Matotkin keräävät pahoja hajuja, etenkin jos ne toimivat lemmikkien nukkuma-alustoina tai niiden päältä kävellään erityisen usein.
Ratkaisu: Eristä alue, ja ripottele matolle ruokasoodaa. Anna seistä muutaman tunnin ajan ja imuroi pois.

Lemmikin vuode

Lemmikkien nukkumapesät alkavat haista nopeasti, eikä haju ole kenenkään mielestä hyvä. Onneksi nekin saa siivottua käden käänteessä.
Ratkaisu: Pyöräytä makuualustaa kuivausrummussa noin puolen tunnin ajan. Lisää raikkautta saat, jos laitat rumpuun myös kuivapesuun tarkoitetun pussin.

Kellari

Lähes kaikissa kellareissa on niille ominainen, melko tunkkainen tuoksu. Saat sen kuitenkin poistettua helposti.
Ratkaisu: Leikkaa tavallinen sipuli kahtia, ja aseta se lautaselle jonka viet kellariin. Anna sipulilautasen seistä kellarissa yön yli, ja haju katoaa kuin taikaiskusta!

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat