Karmeat kuvat: Pakasta vedetty superauto paloi poroksi alle 50 kilometrin ajon jälkeen

2:24

Tuliterän Ford GT:n moottori syttyi tuleen, mikä johti auton takaosan täydelliseen tuhoutumiseen. Palon syy ei ole toistaiseksi selvillä, mutta valmistajan vikkelän toiminnan ansiosta asiakas on jo saanut uuden auton.

Pääkuvan video

Kulttileffan vihreä Mustang tuotiin tähän päivään

Saksalaisen autokeräilijän kesäkuussa vastaanottama Ford GT syttyi palamaan vain muutaman kymmenen kilometrin ajon jälkeen, mutta 52-vuotias kuljettaja ja hänen poikansa pääsivät ulos vahingoittumattomina. Auton pelastamiseksi ei sen sijaan ollut mitään tehtävissä.

Omistajan tuska oli arvatenkin suunnaton, mutta myös lohtua oli pikaisesti tarjolla. Ford nimittäin lupasi valmistaa asiakkaalleen uuden samanlaisen auton. Kaiken lisäksi Ford pisti asiakkaansa jonon kärkeen, ja uusi mustilla vauhtiraidoilla varustettu hopeinen GT onkin jo toimitettu.

Viranomaiset ja Ford selvittävät palon syttymissyytä.

Ford GT:tä valmistetaan yhteensä vain 1 000 yksilöä. Ford valitsee auton omistajaksi kelvolliset asiakkaat tarkkaan, ja seuraava ajankohta tilaushalukkuutensa ilmaisemiseen on tarjolla myöhemmin tänä vuonna. 

Suomeen rekisteröitynä uudesta Ford GT:stä saisi maksaa yli miljoona euroa. Auton ostamista tavoitteli ensimmäisellä kierroksella kolme suomalaista, joista yksi kelpasi myös valmistajalle.

Lähde: Carbuzz

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja