Päivi Räsänen valmis ylempiin oikeusasteisiin: "Syyttäjä on laittanut sanoja minun suuhuni"

Vieraana rikossyytteistä vapautunut Päivi Räsänen 11:51
Uutisaamussa 31.3.2022 vierailleen Päivi Räsäsen (kd.) mukaan syyttäjä yrittää laittaa vääriä lausumia kansanedustajan sanoamaksi.

Helsingin käräjäoikeus hylkäsi keskiviikkona kansanedustaja Päivi Räsästä (kd.) vastaan nostetut syytteet kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Syytteet koskivat Räsäsen homoseksuaaleja koskevia lausumia. Uutisaamussa vieraillut Räsänen kertoo olevansa valmis jatkamaan asian käsittelyä.

Helsingin käräjäoikeus hylkäsi eilen Päivi Räsästä vastaan nostetut syytteet kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

MTV:n Uutisaamussa vieraillut Räsänen on tarvittaessa valmis jatkamaan ylempiin oikeusasteisiin asiansa puolustamista.

– Minä olen valmis, jos tarve vaatii, myös korkeammassa oikeudessa puolustamaan näkemyksiäni. Ihmettelen sitä, että kyllä syyttäjän näiltä syytteiltä on pohja pudonnut pois. Käräjäoikeuskin totesi, että ne kohdat joihin syyttäjä on syytteensä perustanut, niin niitä ei edes löydy sieltä minun lausunnoistani, Räsänen kummeksuu.

Valtionsyyttäjä Anu Mantilan mukaan syyttäjät aikovat todennäköisesti hakea jatkokäsittelylupaa hovioikeudesta.

Seksuaalivähemmistöjä edustava SETA niin ikään toivoo asian etenevän ylempiin oikeusasteisiin.

Järjestössä pidetään tärkeänä, että seksuaalivähemmistöön kohdistuvaa vihapuhetta käsitellään tuomioistuimissa niissäkin tapauksissa, joissa vihapuhetta yritetään oikeuttaa uskonnon varjolla.

– En minä hyväksy mitään vihapuhetta, enkä loukkaavaa puhetta, enkä syrjivää puhetta. Lähden siitä, että kaikki ihmiset ovat yhtä arvokkaita ja heitä kaikkia tulee kunnioittaa. Syyttäjän mukaan olen väittänyt, etteivät homoseksuaalit ole Jumalan luomia, he ovat alempiarvoisia tai he ovat pedofiliaan taipuvaisia tai, että kyseessä on geneettinen rappio. Tämmöistä mitään en ole sanonut ja se on todettu myös tässä käräjäoikeuden päätöksessä, Räsänen jatkoi Uutisaamussa.,

"Virheellisiä väittämiä"

Räsäsen mukaan syyttäjä yrittää laittaa sanoja kansanedustajan suuhun.

– On myös erittäin poikkeuksellista, että syyttäjä ikään kuin valheellisin tai virheellisin lausumin sitten yrittäisi todistaa syylliseksi.

– Kyllähän faktojen pohjalta pitäisi lähteä. Ei voi minun suuhuni sellaisia lausumia, joita en ole sanonut, jotka ovat kaiken lisäksi vakaumukseni vastaisia ja ehdottomasti myös kristinuskon vastaisia. Ymmärrän, että ne väitteet ovat homoseksuaaleja loukkaavia.

– Mielestäni syyttäjä tässä on syyllistynyt siihen, että hän keksinyt ja esittänyt homoseksuaaleja loukkaavia väitteitä ja pannut ne minun suuhuni, Räsänen toteaa.

Räsänen toivoo, että Setassa tutustutaan tarkemmin väitteisiin.

– Toivon todella, että he tutustuvat paremmin siihen, mitä minä olen todella sanonut. Pelkään, että hekin elävät näiden väärien väitteiden varassa.

Katso artikkelin alussa olevalta videolta koko Päivi Räsäsen vierailu Uutisaamussa.

Lue myös:

    Uusimmat