Päivi Nerg vannoo, etteivät soteen valuneet miljoonat ole menneet hukkaan – uskoo uuden hallituksen löytävän ratkaisun: "Nyt kysytään kuntapäättäjiltä luottamusta"

Soten kaatuminen kuohuttaa vaalien alla 3:52
Katso videolta Päivi Nergin koko haastattelu.

Kymmenen Uutisissa vieraillut alivaltiosihteeri Päivi Nerg uskoo seuraavan hallituksen pystyvän toteuttamaan sote-uudistuksen. Hänen mukaansa uudistuksen valmisteluun uponneet miljoonat eivät mene hukkaan.

Pihlajalinnan, Mehiläisen ja Terveystalon toimitusjohtajat vaativat kuntien sote-palveluiden ulkoistamista rajoittavan lain kumoamista. 

Kymmenen Uutisissa vieraillut alivaltiosihteeri Päivi Nerg toivoo sekä terveysjäteiltä että kunnilta kärsivällisyyttä uuden sote-mallin aikaansaamiseksi. 

– Meidän täytyy löytää sote-ratkaisu uuden hallituksen kautta ja sitten vasta ruveta ratkomaan sitä, kuinka yksityinen sektori on mukana. Me tiedämme, että pienissä kunnissa on kovia paineita löytää ratkaisu, mutta nyt kysytään kuntapäättäjiltä luottamusta, hän toteaa.

– Kuntien ei tulisi tehdä päätöksiä hädässä, vaan luottaa siihen, että maan uusi hallitus löytäisi kaiken tämän pohdinnan jälkeen sote-mallin.

Luottoa uuteen hallitukseen löytyy

Nerg rauhoittelee, etteivät sote-uudistukseen uponneet 200 miljoonaa euroa ole menneet hukkaan. 

– Se työ mitä on tehty 18 eri maakunnassa palveluiden kehittämiseksi ei mene hukkaan. Väitän, että noin 80 prosenttia tehdystä työstä dokumentoidaan ja tehdään valmiiksi seuraavalle hallitukselle hyödynnettäväksi. 

Alivaltiosihteeri uskoo seuraavan hallituksen pystyvän ratkaisemaan sote-ongelman.

– Meillä on erittäin hyvä pohja löytää uusi tie, millä tästä mennään eteenpäin.

– Luottamusta löytyy.

Lue myös:

    Uusimmat