Mainos

Päiväkodista pahoitellaan yksivuotiaan Ennin onnettomuutta – "Mietimme illat ja yöt, mitä olisimme voineet tehdä toisin"

Yksityisen päiväkodin pihalla reisiluunsa murtaneen 1-vuotiaan Ennin äiti ihmetteli aiemmin MTV Uutisille, miksi Enniä kauempaa seuranneet päiväkodin työntekijät eivät puuttuneet lapsen vaaralliseen leikkiin.

Päiväkodin omistavasta, ympäri Suomea toimivasta päiväkotiketjusta pahoitellaan tapahtunutta ja luvataan, että vastaavaa ei pääse sattumaan enää uudestaan.

– On todella harmillista, että tällainen onnettomuus pääsi käymään. Jokaisella meistä on omassa tekemisessämme parannettavaa ja pyrimme siihen, että tällaista ei tule enää koskaan tapahtumaan, ketjun liiketoimintajohtaja sanoo.

Arviolta noin 170 alle 7-vuotiasta lasta joutuu vuosittain sairaalahoitoon päiväkodeissa ja muissa varhaiskasvatusympäristöissä tapahtuneiden tapaturmien johdosta.

THL:n mukaan päiväkodeissa tapahtuvien tapaturmien tilastointi on kuitenkin osittain puutteellista, sillä avohoidossa, esimerkiksi terveyskeskusten vastaanotolla hoidettujen lasten vammoihin johtaneiden haavereiden tapahtumapaikat eivät aina kirjaudu potilastietoihin.

Päiväkodista kerrotaan, että onnettomuuden aikaan pihalla leikki viisi Ennin päiväkotiryhmään kuuluvaa lasta. Heitä valvomassa oli kaksi aikuista, jotka olivat keskittyneet tarkkailemaan päiväkodin pihalla sijaitsevilla keinuilla ja liukumäellä leikkivien lasten telmintää.

Ennin äidin mukaan onnettomuuden jälkeen selvisi, että yksi valvojista oli huomannut Ennin kiipeilevän vanhemmille lapsille tarkoitetussa kiipeilytelineessä, mutta ei puuttunut tilanteeseen.

"Olemme kaikki tässä tunteella mukana"

Liiketoimintajohtaja myöntää, että päiväkodin henkilökunta teki virhearvion antaessaan Ennin kiipeillä yksin.

– Joskus on vain pakko tehdä arvio siitä, onko järkevämpää olla paikassa a vai paikassa b. Tässä tapauksessa ollaan ilmeisesty tehty väärä valinta, kun ollaan oltu keinujen luona kun olisi pitänyt olla kiipeilytelineellä. Henkilökunta tekee kuitenkin tilannearvion aina parhaansa mukaan.

– Meidän pitäisi pystyä aina ennakoimaan ja arvioimaan oikein ja tässä tapauksessa ei valitettavasti oltu tätä vaaraa ennakoitu

Liiketoimintajohtajan mukaan päiväkodissa käydään tapauksen myötä läpi lasten turvallisuuteen liittyviä asioita.

– Ymmärrän perheen huolen. Jos omalle sattuu jotain, se on aina kamalaa. Ymmärrän, että tähän suhtaudutaan tunteella ja tunteella tähän täytyykin suhtautua. Niin mekin suhtaudumme päiväkodissa. Ei tämä vain olan kohautuksella mene. Olemme tässä kaikki tunteella mukana ja mietimme illat ja yöt, mitä olisimme voineet tehdä toisella tavalla.

Päivähoitomaksut ovat puhuttaneet kansalaisia ja kansanedustajia kesän ja alkusyksyn aikana: 

2:03

3:42

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.