Yksityisen päiväkodin työntekijä retuuttaa lapsia huutaen karulla videolla – näin päiväkoti vastaa: "Eihän tällaista pitäisi sattua"

1:22
Silminnäkijän kuvaama video kokonaisuudessaan. Olemme poistaneet videosta äänen lasten henkilöllisyyden suojelemiseksi.

Pääkaupunkiseudulla sattui tänään aamupäivällä tilanne, jossa yksityisen Touhula-ketjuun kuuluvan päiväkodin työntekijältä paloi pinna.

Silminnäkijä on kuvannut tapauksesta videon, jossa päiväkodin työntekijä vaikuttaa huutavan lapsille ja käyvän heihin käsiksi täysin syyttä.

Silminnäkijä kertoo MTV Uutisille kuulleensa ulkoa kovaa huutamista, jonka jälkeen hän meni parvekkeelleen katsomaan tilannetta.

– Aloin kuulla kadulta sekopäistä huutelua ja menin katsomaan mistä on kyse. Lasten tekemä lenkki kesti noin vartin verran. Siinä oli koko ajan pelkkää huutamista ja käsiksi käymistä ilman syytä. Lapsetkin olivat ihan peloissaan siinä.

Silminnäkijän mukaan videolla näkyy vain osa huutamisesta. Silminnäkijä kertoo, että hänestä oli hirveätä todistaa lasten tylyä kohtelua.

– Eihän lasten turvallisuudesta voi tinkiä. Tuollainen huutelu ja lapsiin tuolla tavalla tarttuminen oli aivan turhaa eikä siihen ollut mitään syytä. On hirveätä ajatella, että tuollainen osuisi oman lapseni kohdalle.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

1:27
MTV Uutiset Live: Päiväkodin työntekijän käsittämätön käyttäyminen tallentui videolle – retuutti pieniä lapsia.

Silminnäkijä kertoi kuvanneensa videon, koska koki, että tapauksesta on tärkeä kertoa eteenpäin.

– Lapsethan eivät edes osaa kertoa vielä tuon ikäisinä tapahtuneesta eteenpäin.

Päiväkodin viestintäpäällikkö: Ei missään nimessä oikea toimintatapa

Touhula-päiväkodin viestintäjohtaja kertoo MTV Uutisille nähneensä kyseisen videon.

– Pyysimme tämän videon, jotta voisimme selvittää mitä siinä on tapahtunut. Päätimme sen jälkeen, että näytämme sen myös lasten vanhemmille, jotta he tietävät mitä on tapahtunut. Myös Vantaan kaupungille on tästä tiedotettu heti, viestintäjohtaja kertoo.

Hän kertoo, että lasten vanhemmat eivät luonnollisestikaan ole olleet tapahtuneesta tyytyväisiä.

– Eihän tällaista pitäisi sattua, että työntekijällä palaa pinna ja hän alkaa koskea lasten vaatteisiin ja vetää tällä tavalla. Olemme käyneet työntekijän kanssa tästä keskustelun ja päätämme myöhemmin miten hänen kanssaan edetään. Missään nimessä tämä ei ole ollut oikea toimintatapa.

Viestintäjohtaja toteaa, että työntekijä on ollut toiminnastaan hyvin pahoillaan. Viestintäjohtajan mukaan ohjeistusta tullaan täsmentämään, jotta vastaavia tilanteita ei pääse tapahtumaan.

– Tulemme tästä vielä tarkentamaan ohjeita kaikkiin päiväkoteihimme, että asia on varmasti kaikille työntekijöillemme selvä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja