Mainos

Painostus Indonesiaa kohtaan kasvaa

Presidentti Bill Clinton on yhtynyt vaatimuksiin rauhanturvaajien päästämisestä Itä-Timoriin. Clinton varoittaa

Timor

Indonesiaa vakavista taloudellisista seuraamuksista mikäli se ei pysty rauhoittamaan Itä-Timorin tilannetta. Clinton kehottaa Indonesiaa päästämään kansainväliset rauhanturvajoukot Itä-Timoriin.

Myös Australia uhkaa Indonesiaa taloudellisilla seuraamuksilla. Pääministeri John Howard sanoo, että Australian ja Itä-Timorin väliset taloudelliset suhteet voidaan katkaista kahden vuorokauden sisällä. Howard korostaa edelleen, että kansainvälisten joukkojen meno Itä-Timoriin on mahdollista vain Indonesian suostumuksella.

Vatikaani vaatii niinikään YK:ta lähettämään joukkoja Itä-Timoriin. Vatikaanin mielestä Itä-Timoriin tulisi lähettää rauhanturvaajia lopettamaan käynnissä oleva kansanmurha. Vatikaanin ulkoministeri sanoo, että Itä-Timorissa loukataan perustavanlaatuisia ihmisoikeuksia. Itsenäisyyttä vastustavien joukkojen kerrotaan surmanneen eilen useita roomalaiskatolisen Caritas-hyväntekeväisyysjärjestön jäseniä Itä-Timorissa.
(MTV3-AFP-Reuters)


Riitta Snellman raportoi Clintonin tiedotustilaisuudesta. (1:19)
Huomenta Suomi tavoitti suomalaisen tarkkailijaryhmän johtajan Kalle Sysikasken Indonesian pääkaupungista Jakartasta. Näin hän kuvailee alueen tunnelmia:(0:37)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.