Mainos

Paine Venäjää kohtaan kasvaa Syyrian kriisissä

Paine Venäjää kohtaan on kasvanut Syyrian kriisissä. Länsimaat ovat lisänneet painostustaan YK:n turvallisuusneuvoston Syyria-päätöslauselman hyväksymiseksi sen jälkeen, kun syyrialaisaktivistit kertoivat yli 200 ihmisen kuolleen tänään kranaattitulituksessa Homsin kaupungissa.

Ranska varoitti, että päätöslauselman hyväksymisen estävät maat kantavat "raskaan vastuun historiassa". Saksa kehotti turvallisuusneuvostoa nopeasti tuomitsemaan Syyrian johdon toimet kansalaisiaan vastaan. Ulkoministeri Guido Westerwellen mukaan tämänpäiväiset tiedot Homsin verilöylystä osoittavat, että presidentti Bashar al-Assadin hallinto vain kiihdyttää väkivallan käyttöä.

Venäjä on vastustanut Syyria-päätöslauselmaluonnosta. Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov kuitenkin lievensi tänään lausuntojaan ja totesi, ettei lauselma ole toivoton, mutta se tarvitsee muutoksia.

YK:n turvallisuusneuvoston on määrä äänestää asiasta vielä tänään, mutta läpimenosta ole edelleenkään varmuutta. Venäjä pystyy kaatamaan päätöslauselman veto-oikeudellaan.

Venäjän ulkoministeri Lavrov ja ulkomaantiedustelun päällikkö Mihail Fradkov aikovat matkustaa ensi tiistaina Syyriaan tapaamaan presidentti Bashar al-Assadia. Vierailun tarkoitus on Venäjän mukaan löytää poliittinen ratkaisu Syyrian kriisiin.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Katso Tanja Huutosen juttu (Seitsemän uutiset 4.2.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.