Päijät-Häme edelleen leviämisvaiheessa – rajoitukset jatkuvat vuodenvaihteen yli

4:01
Koronapotilaiden määrä sairaaloissa kasvaa – Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri: "Luku kuulostaa suurelta"

Päijät-Hämeen alueen kokoontumisrajoitukset jatkuvat vuodenvaihteen yli. 

Alueellisen koronakoordinaatioryhmän tänään julkistaman arvion mukaan Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirin alue on edelleen koronaepidemian leviämisvaiheessa, sairaanhoitopiiri tiedottaa.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto jatkaakin alueen yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia koskevia rajoituksia vuodenvaihteen yli, aina 4. tammikuuta saakka. 

Rajoitukset ovat olleet voimassa 30. marraskuuta lähtien. 

Kaikkia lähikontakteja tulisi välttää

Päijät-Hämeen alueella voi järjestää enintään 10 hengen kokoontumisia, mutta tuolloinkin on noudatettava Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sekä opetus- ja kulttuuriministeriön koronaohjeistusta muun muassa turvaetäisyyksiin liittyen.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätös koskee yleisötilaisuuksia, kuten konsertteja, teatterinäytöksiä ja urheiluotteluja, joissa on yleisöä.

Aluehallintoviraston toimivalta ei kuitenkaan ulotu yksityistilaisuuksiin, kuten perhejuhliin. 

Tiedotteessa kuitenkin korostetaan, että kaikkia ylimääräisiä lähikontakteja tulisi välttää. Aluehallintovirasto suosittelee painokkaasti välttämään fyysisiä kokoontumisia, joita ei ole pakko järjestää. 

2:28
Osa Suomen sairaalapaikoista on alkanut täyttyä – kuvat näyttävät, missä koronapotilaita on eniten

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja